back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Β. Κορκίδης: Μας απασχολούν οι συνέπειες στους εργαζομένους από τη μείωση του ωραρίου

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων απασχολεί έντονα τον εμπορικό κόσμο καθώς αναμένεται η λήψη μέτρων εξοικονόμησης της ενέργειας . Ενόψει της σημερινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ ο Βασίλης Κορκίδης Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς είπε στον Αθήνα 984 και τη Δέσποινα Μπαρδάκου:

Όπως επεσήμανε ο κ. Κορκίδης ” τα θέματα συζήτησης στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και του ΣΕΛΠΕ αφορούν το ενεργειακό κόστος, η εξοικονόμηση ενέργειας και το θέμα της μείωσης λειτουργίας. Είναι θέμα των εμπορικών συλλόγων και της ΕΣΕΕ αν θα δεχτεί μείωση λειτουργίας του ωραρίου των καταστημάτων. Είχαμε πει από την αρχή ότι η ενεργειακή κρίση δεν πρέπει να επιτρέψει τη μείωση λειτουργίας των επιχειρήσεων. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι συζητάμε τη μία ώρα μείωσης του ωραρίου πιλοτικά για ένα μήνα. Για να δούμε τί εξοκονομούμε. Αυτό που θεωρούμε αυτονόητο είναι ότι το μέτρο θα είναι οριζόντιο για όλους “.

ΕΡ: Θεωρείτε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τους εργαζόμενους έστω και αυτό τον ένα μήνα αν τελικά καταλήξετε σε συμφωνία;

Απ: Αυτό που όντως μας απασχολεί είναι οι εργαζόμενοι. Δεν θέλουμε στο πλαίσιο της μείωσης της λειτουργίας να μειωθεί και το εισόδημά του εργαζόμενου με μία ώρα υπερωρία που μπορεί να έχει. Κάτι το οποίο τον βοηθάει πάρα πολύ. Εκεί θα πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις αποδοχές των εργαζομένων . Και γι΄αυτό είπαμε να λειτουργήσει πιλοτικά για ένα μήνα. Να δούμε όλες του τις πλευρές και να δούμε στο τέλος αν υπάρχει και εξοικονόμηση. Γιατί τα super market είτε είναι ανοιχτά είτε κλειστά καταναλώνεται πάρα πολύ ενέργεια λόγων των ψυγείων, των θαλάμων και των όλων αυτών των χώρων συντήρησης τροφίμων. Επίσης αυτή η μία ώρα τί θα αποφέρει τελικά; Η μείωση της κατανάλωσης θα είναι 5%; 7.5%; 10%; Δεν το ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή.

 

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα