back to top
27 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

27 C
Athens
Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Nέο μήνυμα του Πρωθυπουργού από την Πράγα. “Η Ελλάδα δεν προκαλεί απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που θα προκαλείται. Δεν νοείται σήμερα η Άγκυρα να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο όταν η Τουρκία αρνείται την κυριαρχία των νησιών, τόνισε προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Πρόσθεσε, ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου των ηγετών στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας-, ότι είχε μία πρώτης τάξης ευκαιρία ενώπιον των υπολοίπων ηγετών, να αντιληφθούν, όσοι δεν έχουν βαθιά γνώση, ποιος είναι αυτός που προκαλεί και ποια είναι εκείνη η χώρα που υπερασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς να κλείνει την πόρτα του διαλόγου.

Για το ενεργειακό ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι η αγορά του φυσικού αερίου δεν λειτουργεί. Χρειάζεται μία δραστική παρέμβαση για να μειώσουμε την τιμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για όλες τις πτυχές της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Την ίδια ώρα η Αθήνα διακρίνει αμηχανία και εκνευρισμό στη στάση του Τούρκου Προέδρου, εκτιμώντας ότι οι ισχυρισμοί του δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ούτε στην Πράγα όπου έγινε για μία ακόμη φορά αποδέκτης παραινέσεων και από την γαλλική πλευρά για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των 27, εν μέσω αντιδράσεων θα βρεθεί η νέα πρόταση για τον περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου από την Ελλάδα, το Bέλγιο, την Ιταλία και Πολωνία.

Το προτεινόμενο πλαφόν θα είναι μεταβλητό και θα συνδέεται με τον δείκτη τιμών φυσικού αερίου του αμερικανικού, του ασιατικού και του αυστραλέζικου χρηματιστηρίου, όπου οι τιμολογήσεις είναι φθηνότερες από την Ευρώπη.

Επτά χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του γιου της, στο Κερατσίνι, οι μνήμες για τη Μάγδα Φύσσα είναι ακόμη νωπές και δεν έκρυψε τη συναισθηματική της φόρτιση καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας στην δευτεροβάθμια δίκη για τη Χρυσή Αυγή. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε ο εφιάλτης για τη μητέρα του Παύλου Φύσσα μαθαίνοντας πως ο γιος της είχε πέσει νεκρός, μαχαιρωμένος από το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Η κατάθεση της συνεχίζεται απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και τα νεότερα θα μας δώσει η Μίνα Μουστάκα…

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Είμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και όλων των θυμάτων της ναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής. Αναμένουμε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, να πράξει το αυτονόητο να καταδικάσει την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και να επιβάλει τις αυστηρότερες των ποινών τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Υπό εξέταση βρίσκεται το ενδεχόμενο να διαγραφούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος πολίτες άνω των 60 ετών όπως είπε νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα ανέφερε πως θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, επισημαίνοντας ωστόσο πως αν αυτοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί το 2023.
Σχετικά με την αναμονή χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία», ο υπουργός ενημέρωσε πως το νοσοκομείο κάλεσε όλους τους πολίτες που βρίσκονταν στη λίστα και πως στο νοσοκομείο έχουν ήδη μεταφερθεί δύο αναισθησιολόγοι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Αναφερόμενος στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως η λειτουργία του θεσμού είναι πιλοτική ως το τέλος του χρόνου.

Άλλοι τρεις μετανάστες εντοπίστηκαν ζωντανοί από αστυνομικούς σε παραλία της Λέσβου, ανεβάζοντας στους 28 τον αριθμό των διασωθέντων από το χθεσινό ναυάγιο. 18 τα θύματα της τραγωδίας στο νησί. Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στα Κύθηρα οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν 10 αγνοούμενους, ενώ έχουν ανασύρει πέντε σορούς.

Δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό. «θα παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα εκτός του στόχου», εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωτράπεζας Φίλιπ Λέιν.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2,9% το 2023, όπως δήλωσε η γενική διευθύντρια του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Στο τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το «καλάθι του νοικοκυριού» προκειμένου οι καταναλωτές να εντοπίζουν σε ποιο σούπερ μάρκετ θα το βρουν φθηνότερα, αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης . Διευκρίνισε ότι από σήμερα έως τη Δευτέρα, θα οριστούν οι 50 κατηγορίες προϊόντων, που θα μπουν στο καλάθι με την κάθε αλυσίδα να παρουσιάσει το δικό της καλάθι και οι καταναλωτές θα μπορούν να εντοπίζουν πόσο κοστίζουν όλα τα προϊόντα μέσω της εφαρμογής e-katanalotis.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, προκειμένου όσοι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το τρέχον έτος να το πράξουν και να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της 5ης δόσης. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο εντάσεως έως και 9 μποφόρ. Δεν αναχώρησαν από Πειραιά τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες. Κανονικά εκτελούνται προς Αργοσαρωνικό. Μόνο προς Μαρμάρι φεύγουν τα πλοία από Ραφήνα. Γενικό απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το Λαύριο.

«Καμπανάκι κινδύνου» για παγκόσμιο πυρηνικό όλεθρο από τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι απειλές της Ρωσίας περί χρήσης πυρηνικών όπλων εγείρουν κίνδυνο «Αποκάλυψης» για τον πλανήτη.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίσθηκαν από το βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις ενός λεωφορείου στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της νότιας ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας.

Σε μία σημαντική ανάπλαση στην ιστορική γειτονιά του Σταθμού Λαρίσης, όπου βρίσκεται ο πρώτος και μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της χώρας, προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων. «Δημιουργήσαμε έναν νέο “πνεύμονα” πρασίνου και έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής στην ιστορική και πολυσύχναστη γειτονιά της Αθήνας τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί στο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα