back to top
33 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

33 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται η 37χρονη μητέρα της κακοποιημένης 12χρονης στον Κολωνό, η οποία αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση. Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προκάλεσε η υπόθεση στον Κολωνό. Ο κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου, αλλά και της οικογένειας της 12χρονης. Σε περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψουν ποσά τα οποία δεν δικαιολογούνται οι κατηγορούμενοι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Προηγουμένως προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι Μίχος και Σοφιανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Ανακρίτριας ομολόγησαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, αλλά αρνήθηκαν το βιασμό.

Μετά τις 24 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί συζήτηση πολιτικών αρχηγών με θέμα το εθνικό σχέδιο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, το οποίο πρόκειται να εφαρμοστεί από το τέλος Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μεταξύ άλλων θα αναβαθμιστούν οι δικαστικές δομές Υποδοχής των κακοποιημένων παιδιών, το Υπουργείο Υγείας εκπονεί θεραπευτικά πρωτόκολλα για την επανένταξη των θυμάτων στην οικογενειακή, κοινωνική, εκπαιδευτική ζωή, ενώ το υπουργείο Αθλητισμού θα θεσπίσει ειδικό ρόλο ψυχολόγου στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, επισήμανε ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καταδικάζοντας κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.
Όσον αφορά πιθανή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υπουργού και του Τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει πρόθεση από την τουρκική πλευρά, ωστόσο η ελληνική πλευρά ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει.

Για «επιδείνωση» των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και των απειλητικών τουρκικών δηλώσεων σχετικά με την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και κατά της Κύπρου, κάνει λόγο στην έκθεση της η Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στην οποία διαπιστώνεται η «δημοκρατική οπισθοδρόμηση» της χώρας. Δεν δεχόμαστε αβάσιμους ισχυρισμούς και άδικες επικρίσεις, ειδικά ως προς τα πολιτικά κριτήρια και στο κεφάλαιο για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα», τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας. Προσθέτει ότι «τα κεφάλαια της έκθεσης για τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου, όπως πάντα, αντικατοπτρίζουν τις παράνομες και μαξιμαλιστικές απόψεις του διδύμου Ελλάδας/ΕΚ.

Χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ για την ενεργειακή κρίση. Οι 27 υπουργοί μετέθεσαν για τον επόμενο χειμώνα την επιβολή πλαφόν στην αγορά αερίου, ενώ αναβάλλεται για το 2023 και η αποσύνδεση του φυσικού αερίου από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με στόχο τη μείωσή του.
Στο μόνο που συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αρχίσουν από κοινού την αγορά φυσικού αερίου πριν από το επόμενο καλοκαίρι.

Την αναβάθμιση της Τουρκίας σε ενεργειακό κόμβο επιχειρεί ο Ρώσος πρόεδρος ο οποίος αύριο θα συναντηθεί στον Καζακστάν με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα, τόνισε ότι η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει μέσω του αγωγού Turk Stream στην Ευρώπη τις ροές φυσικού αερίου που έχουν σταματήσει μέσω του Nord Stream. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ στην αυριανή συνάντηση των δυο προέδρων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιάσει ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία.

Η συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων “απομακρύνει” την πιθανότητα μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και του εβραϊκού κράτους, υποστήριξε απόψε σε συνέντευξη τύπου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα