back to top
28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στην Προανακριτική Επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού, ψήφισαν 180 βουλευτές της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ενώ κατά 99 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, και του ΜέΡΑ25.

Να σημειωθεί,ότι ο εισαγγελέας που μελέτησε τα πρακτικά της Προανακριτικής και τα υπομνήματα που είχε στείλει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή,εντόπισε αναντιστοιχία ανάμεσα σε αυτά και όσα παρουσίασε στην κατάθεσή του ο Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός,λαμβάνοντας το λόγο,επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο οποίος – όπως είπε- στην καθομιλουμένη των Βρυξελλών ονομάζεται Όρμπαν των Βαλκανίων.Εγκάλεσε δε, την κυβέρνηση για προσπάθεια συγκάλυψης μιας σειράς υποθέσεων, όπως αυτές του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη και του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Για την υπόθεση του Κολωνού, είπε ότι θα περίμενε η κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερο άγχος για να βγούν στη φόρα τα ονόματα των 213 παιδοβιαστών.
«Θα περίμενα να είστε η αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια για αποκάλυψη, αλλά δεν είστε,ενισχύοντας το επιχείρημα για συγκάλυψη», ανέφερε ο κ.Παππάς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα