back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Παράταση για έξι εκθέσεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΕΜΣΤ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 20.11.2022

Το ΕΜΣΤ για να ανταποκριθεί στη μεγάλη προσέλευση του γενικού αλλά και του ειδικού κοινού, όπως είναι τα σχολεία, παρατείνει τη διάρκεια των περιοδικών του εκθέσεων έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Οι έξι τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις αποτυπώνουν την καινούρια αποστολή και τη νέα πολιτική συλλογών του ΕΜΣΤ. Καταπιάνονται με το πολυσύνθετο και διαρκώς επιταχυνόμενο παρόν μας, με την υλική και άυλη καλλιτεχνική κληρονομιά, με το αποτύπωμα της ιστορίας, τη στιγμή που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στον καλπάζοντα ρυθμό απρόβλεπτων αλλαγών.

Oι εκθέσεις Statecraft: Διαμορφώνοντας το κράτος∙ Αντώνης Πίττας: jaune, geel, gelb, yellow. Πράξεις μοντερνισμού με τον Theo van Doesburg∙ Ειρήνη Βουρλούμη: Στον ίδιο χώρο∙ Jennifer Nelson (artist at work): Απόβλητα (Κληρονομιά). Μια δημόσια πραγμάτευση του απωθημένου∙ Lawrence Abu Hamdan: Ηχητικός ντεντέκτιβ∙ και Stephan Goldrajch: Το δέντρο της πλατείας εξετάζουν με κριτικό βλέμμα συνολικά την κοινωνία και τις πολιτικές της προτεραιότητες και πραγματεύονται κεντρικά ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η δημοκρατία, η διακυβέρνηση, η ισότητα, η οικονομία, το περιβάλλον, οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας της τεχνολογίας, ενώ ταυτοχρόνως αναδεικνύουν τη σημασία του δημόσιου διαλόγου.

Η ως τώρα μεγάλη προσέλευση του κοινού και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υπογραμμίζουν τον κρίσιμο πολιτικό και παιδαγωγικό ρόλο του ΕΜΣΤ και τη μοναδική θέση που έχει κατακτήσει το Μουσείο στην πολυπολιτισμική μητρόπολη της Αθήνας σε μια εποχή κοινωνικής και πολιτιστικής ανανέωσης.

Από τις αρχές Οκτωβρίου το ΕΜΣΤ παρέχει στο κοινό ειδικούς Συνοδούς οι οποίοι βρίσκονται στο χώρο για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα έργα του Statecraft: Διαμορφώνοντας το κράτος (αλλά και των υπολοίπων εκθέσεων), ενώ τα κείμενα της έκθεσης στα ελληνικά και στα αγγλικά είναι επίσης διαθέσιμα στο EMST App και μέσω QR codes στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα