back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Η. Μόσιαλος: ‘Αγνωστο εάν θα επικρατήσουν στη χώρα μας οι άλλοι τύποι υποπαραλλαγών

Διαβάστε επίσης

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο  Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics.

«Τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα “δουλεύουν” αποτελεσματικά απέναντι στις υποπαραλλαγές της Όμικρον με τις οποίες η διασπορά είναι πιο εύκολη αλλά δεν είναι τόσο σημαντική η νόσηση από αυτές», τόνισε.

Ο κ. Μόσιαλος υποστήριξε ότι στη χώρα μας δεν ξέρουμε αν θα επικρατήσουν οι άλλοι τύποι υποπαραλλαγών που έχουν κυριαρχήσει σε άλλες χώρες. «Αυτή τη στιγμή στην χώρα μας είναι πάνω από 90% κυρίαρχη η “05” αλλά όπου κυριάρχησαν οι άλλες υποπαραλλαγές  πχ στη Σιγκαπούρη, υπήρχε μια έξαρση η οποία όμως δεν κράτησε πολύ».

Εκτίμησε πως δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα τονίζοντας πως μόνο σε ένα ποσοστό 3%-4% της κοινωνίας – που αφορά ανοσοκατεσταλμένους και καρκινοπαθείς- δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια. «Για αυτό και θα πρέπει η χώρα να συνεχίσει να προμηθεύεται τα μονοκλωνικά και τα νέα μονοκλωνικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες για αυτές τις ευπαθείς ομάδες ενώ για τους υπόλοιπους αρκούν για την κάλυψη τους τα εμβόλια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα