back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση: Η κοινωνία των πολιτών στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Μπορούν η κοινωνική προσφορά και ο εθελοντισμός να ενταχθούν στην εκπαίδευση; Και πώς μπορεί η μεθοδολογία του service learning να συμβάλει σε αυτό, συνδέοντας τις σχολικές κοινότητες με την Κοινωνία των Πολιτών;

Αυτές τις ερωτήσεις θα διερευνήσουν όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση με θέμα «Η κοινωνία των πολιτών στα σχολεία: Από τη γνώση στην πράξη», που διοργανώνουν το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen), την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 – 20.30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Διεύθυνση: Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, 11854, Αθήνα).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Understanding Service Learning και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη μεθοδολογία του service learning και καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα και εμπλέκουν δραστηριότητες οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών με σχολεία. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως ο σχεδιασμός και η ένταξη βιωματικών δραστηριοτήτων στα σχολεία αλλά και οι προκλήσεις καθιέρωσης βιώσιμων και σταθερών συνεργασιών.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Understanding Service Learning» και απευθύνεται σε:

  1. εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών
  2. εκπαιδευτικό προσωπικό (δάσκαλους/-ες, καθηγητές/-ριες) καθώς και σχολεία/εκπαιδευτικά ιδρύματα
  3. επαγγελματίες στο χώρο της εκπαίδευσης
  4. ευρύ κοινό

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ 

Understanding Service Learning

Το έργο «Understanding Service Learning» αποσκοπεί στην εισαγωγή του service learning ως μεθοδολογία μάθησης που συνδυάζει τη σχολική εκπαίδευση με τη συμμετοχή στα κοινά καθώς και την προετοιμασία εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να το εφαρμόσουν στις τοπικές τους κοινωνίες. Εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες εκπαίδευσης και ΜΚΟ θα εκπαιδευτούν και θα εισαχθούν σε μια καινοτόμο μεθοδολογία υποστηρίζοντας την ενσωμάτωση της κοινωνικής δέσμευσης στην επίσημη και μη τυπική μάθηση.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα