back to top
31.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

31.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2024

Πρόστιμα 48.100 ευρώ για παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

Διαβάστε επίσης

Στον εντοπισμό 38 παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 68.700 ευρώ, προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, κατά την διάρκεια στοχευμένων ελέγχων στον χώρο των οδικών μεταφορών και των σχολικών λεωφορείων.

Από τους 209 ειδικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία και εκπαιδευτήρια, διαπιστώθηκαν 24 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 17 πρόστιμα ύψους 48.100 ευρώ!

Ως προς τους ελέγχους στον τομέα των μεταφορών, διενεργήθηκαν 59 έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων, από τους οποίους οι 51 αφορούσαν οχήματα μεταφοράς φορτίου και οι 8 οχήματα μεταφοράς επιβατών (τουριστικά λεωφορεία), με 14 παραβάσεις.

Από τις παραβιάσεις, οι 13 αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας και μία την αδήλωτη απασχόληση εργαζομένου.

Οι 9 διαπιστώθηκαν σε οχήματα μεταφοράς φορτίου και οι 5 σε τουριστικά λεωφορεία.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) και των εβδομάδων δράσης οδικών μεταφορών «ELA and Roadpol», από πέντε κλιμάκια επιθεωρητών (των Περιφερειακών Διευθύνσεων Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Πειραιώς και Δυτικής Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Κρήτης), σε συνεργασία με αστυνομικούς της Τροχαίας.

Αντικείμενο ελέγχου αποτέλεσαν η εφαρμογή του πακέτου κινητικότητας και του lex-specialis (ειδική νομοθεσία) σχετικά με την απόσπαση οδηγών, η συμμόρφωση με τους γενικούς κανόνες για τους χρόνους οδήγησης και τις περιόδους ανάπαυσης, τη χρήση του ταχογράφου, το μέγιστο φορτίο και ενδεχόμενες παραβάσεις αναφορικά με τους όρους απασχόλησης των εργαζόμενων οδηγών.

Παράλληλα, έγινε εκστρατεία ενημέρωσης των οδηγών για τα δικαιώματα τους, με τη διανομή φυλλαδίων

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα