back to top
31.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

31.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Black Friday, Single Day, Cyber Monday: Οι τρεις ημερομηνίες που καθιστούν τον Νοέμβριο μήνα προσφορών

Διαβάστε επίσης

Μήνας προσφορών ο Νοέμβριος με την Black Friday να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο θεσμός εξ Αμερικής πέφτει την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, δηλαδή φέτος θα είναι στις 25 Νοεμβρίου 2022.

Ωστόσο και φέτος το εμπόριο αναμένεται να μετατρέψει την ημέρα σε Black Week με προσφορές και εκπτώσεις καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου 10ημερου του Νοεμβρίου.

Η ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και δεν συγκαταλέγεται στις τακτικές εκπτώσεις, αλλά είναι προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα που ακολουθεί τη Black Friday, στις 28 Νοεμβρίου δηλαδή, πέφτει η Cyber Monday.

Για την διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού για φέτος το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν διεξάγονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου. Παρότι αρκετά καταστήματα πραγματοποιούν και φέτος προσφορές μέσα στον Νοέμβριο, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημα ενδιάμεσες εκπτώσεις – οι οποίες καταργήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο το καλοκαίρι- εκτιμάται πως θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε πιο «γενναίες» προσφορές κατά τη Black Friday.

Πάντως φέτος, λόγω της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα φαίνεται πως στρέφονται και σε έναν άλλο θεσμό αυτόν της Single Day. Η Single day , θεσμός εκ Κίνας, ορίζεται για την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου όπου εμπορικά καταστήματα προχωρούν σε εκπτώσεις για επιλεγμένα προϊόντα που απευθύνονται κυρίως σε νεαρά άτομα και αφορούν από καλλυντικά, ρούχα έως και αυτοκίνητα. Ήδη αρκετές εταιρίες έχουν ξεκινήσει προσωποποιημένα μηνύματα στους καταναλωτές ενημερώνοντας για τις εκπτώσεις που θα ισχύσουν για την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα