back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Εν αναμονή της Black Friday έμποροι και καταναλωτές – Τα ηλεκτρονικά στην κορυφή της λίστας αγορών

Διαβάστε επίσης

Δύο εβδομάδες πριν από την Black Friday βρίσκεται η αγορά και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως πλέον στη μάχη για την προσέλκυση του καταναλωτή ρίχνεται το σύνολο σχεδόν των εμπορικών αλυσίδων και καταστημάτων.

Η Black Friday πέφτει φέτος την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και ο κόσμος ετοιμάζει ήδη την λίστα αγορών, όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Τα προϊόντα που φαίνεται για άλλη μια χρονιά να προσελκύουν τον μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι προτίθενται να αγοράσουν smartphones, laptops και παιχνίδια.
Μάλιστα, η πλειονότητα τονίζει ότι εκείνη την μέρα γίνονται πολύ γενναίες μειώσεις τιμών με προσφορές.
Ορισμένοι άλλοι σημειώνουν ότι θα προτιμήσουν τις προσωπικές αγορές ρούχων, καλλυντικών, κοσμημάτων.

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι προτίθενται να ξοδέψουν φέτος περισσότερα χρήματα από πέρυσι, παρά τι γεγονός ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή. Θέλουν ωστόσο να εκμεταλλευθούν τις ελκυστικές τιμές, στο μέτρο του δυνατού και όπου φανούν χρήσιμες και συμφέρουσες λίγο πριν τις οικογενειακές υποχρεώσεις των εορτών.

Αντίθετα, καταγράφονται και κάποιες απόψεις ορισμένων που δηλώνουν αδυναμία κατανάλωσης και δεν εκδηλώνουν κανένα ενδιαφέρον, για το λόγο ότι δεν τους περισσεύει οικογενειακό εισόδημα για αγορές.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα