back to top
20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

20.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Συγγρού.

Στο μεταξύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας λόγω του αυριανού 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στις παράλληλες διαδρομές του Μαραθωνίου, η αρχή θα γίνει σήμερα στις πέντε το απόγευμα με τον αγώνα των 10χλμ. ενώ μία ώρα αργότερα, στις 6, θα δοθεί η εκκίνηση αγώνα επίσης 10 χλμ. που αφορά μόνο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα. Και οι δύο αγώνες έχουν αφετηρία τη Λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο. Αναλυτικά, οι ρυθμίσεις, στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr. Παράλληλα έως και αύριο στις 8 το βράδυ, τα δρομολόγια της Γραμμής 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ». Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή Έναρξης του Μαραθωνίου.

Τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών περί υπόθαλψης τρομοκρατών επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων Γκιουλενιστών. Ειδικότερα για την Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος την κατηγόρησε ότι στηρίζει τις -κατά τα λεγόμενά του- «τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις» μέσω του “στρατοπέδου” όπως χαρακτήρισε τη δομή φιλοξενίας στο Λαύριο, καθώς φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρχουν «καλύτερα νέα» για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ η Τουρκία, εκτιμώντας ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στη Λεωφόρο Κύμης στο ύψος του Ολυμπιακού Χωριού. Δύο άνδρες ακινητοποίησαν τρεις οδηγούς βαν, που μετέφεραν τσιγάρα σε περίπτερα της δυτικής αττικής. Αφού τους σταμάτησαν με την απειλή καλάσνικοφ, αφαίρεσαν το εμπόρευμα από το ένα από τα τρία βαν και εξαφανίστηκαν.

Στην Αίγυπτο, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σήμερα, στο κανάλι Μανσουρίγια στην πόλη Άγκα, στα βόρεια της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στο λεωφορείο επέβαιναν 35 άτομα. Βαθιά θλίψη για το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο στη βόρεια Αίγυπτο, εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Και ο καιρός

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 15.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα