back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κ. Χαραλάμπους: Οι ταινίες του 5ου Παιδικού – Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου περνούν μηνύματα αποδοχής, φιλίας και αγάπης

Διαβάστε επίσης

Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας άνοιξε την αυλαία του στις 14 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου φιλοξενώντας 100 ταινίες από 34 χώρες.

Πρόκειται για ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο που καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν στους κινηματογράφους Κηφισιά Cinemax 1 & 2 , ΔΑΝΑΟΣ, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Το κοινό που πλημμύρισε τους κινηματογράφους στην έναρξη του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσει τις ταινίες, μας έδωσε τρομερή ενέργεια. Ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε με πολλούς ακόμη αυτές τις ταινίες οι οποίες περνούν μηνύματα αποδοχής, φιλίας και αγάπης», ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου η Διευθύντρια και Ιδρυτικό Μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Καλλιόπη Χαραλάμπους.

Ανάμεσα στις κινηματογραφικές εμπειρίες και τις περίπου 100 προβολές ταινιών που θα απολαύσουν όσα παιδιά βρεθούν στο Φεστιβάλ, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια κινηματογράφου ενώ επιστρέφει και η ζωντανή μεταγλώττιση κινουμένων σχεδίων, αγαπημένη στους μικρούς φίλους.

«Έχουμε τις προβολές ”Baby and me”, μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για βρέφη και μικρά παιδιά κάτω των τριών με προβολές κινούμενων σχεδίων σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και ήχο. Για τις ηλικίες 2-7 ετών υπάρχουν ταινίες με ειδικά σχεδιασμένο περιεχόμενο ώστε να μπορούν να κρατήσουν την προσοχή τους ενώ για παιδιά άνω των 8 ετών αλλά και για εφήβους έχουν επιλεγεί ιστορίες που κοιτάζουν τα παιδιά ισότιμα, ευθεία στα μάτια και τα βοηθούν να εμπνευστούν και να προβληματιστούν για διάφορα θέματα όπως το περιβάλλον ή οι σχέσεις με τους συνομηλίκους τους» , τόνισε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Χαραλάμπους, με αφορμή την ταινία του Φεστιβάλ Μιρονάκια (Mironins, 2022) «τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της τεχνικής stop motion animation, θα δημιουργήσουν και θα κινήσουν δικούς τους μοναδικούς χαρακτήρες, με έμπνευση πίνακες του Μιρό».

Επίσης, όπως σημείωσε, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο playroom στο φουαγιέ της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής το οποίο θα πλημμυρίσει με χρώματα και μουσικές και θα αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας για τα παιδιά, δίνοντας την αίσθηση της γιορτής.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα