back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Πατέρας Αντώνιος: Είμαι στενοχωρημένος, δεν γνωρίζαμε τις καταγγελίες

Διαβάστε επίσης

Ο ιδρυτής της Κιβωτού πατέρας Αντώνιος στις πρώτες δηλώσεις του μετά τις καταγγελίες δήλωσε πολύ «θλιμμένος και στενοχωρημένος», υποστηρίζοντας ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

Μάλιστα ο πατέρας Αντώνιος υπογράμμισε ότι «αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν».

«Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς» τόνισε.

Ερωτώμενος ξανά εάν η οργάνωση έχει εντοπίσει για ποιο παιδί πρόκειται, σχετικά με την αρχική καταγγελία, ο πατέρας Αντώνιος επανέλαβε ότι δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του, ούτε κάλεσε κάποιος από την υποδιεύθυνση ανηλίκων την οργάνωση, αλλά και ούτε έχουν λάβει απάντηση στο αίτημά τους να λάβουν στοιχεία.

Ανάμεσα σε άλλες απαντήσεις στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» υπογράμμισε ότι «και εγώ πέφτω από τα σύννεφα. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι πολύ βαριά πράγματα. Δε μπορεί εμείς που μένουμε μέσα, εγώ με την οικογένεια μου, και τη σύζυγό μου, βρίσκομαι σε πλήρη επαγρύπνηση. Είναι η ζωή μου η κιβωτός», συμπληρώνοντας ότι προκειμένου να έχει εικόνα για την κατάσταση σε όλες τις δομές, ταξιδεύει «παντού και ακριβώς γι αυτό τον λόγο, να έχω τη δική μου άποψη, τη δική μου γνώμη, να μπορώ να ελέγξω διαφορετικά, όπως δεν μπορεί κάποιος άλλος»

«Με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που έχουμε κάνουμε πολύ μεγάλη εκπαίδευση» στους εθελοντές «για να μπορούν σωστά να υπηρετήσουν το παιδί γιατί εμείς έχουμε βαριά τραυματισμένα παιδιά» ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος, ενώ τόνισε ότι ζητούν από όλους όσοι έρχονται σε επαφή με τα παιδιά το ποινικό τους μητρώο.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν γνωρίζει ποια είναι τα παιδιά που καταγγέλλουν είπε: «Πάει το μυαλό μου σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν. Βάσει των στοιχείων».

«Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα. Όλοι όσοι ήξεραν θα έπρεπε να ντρέπονται» τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ. Ερωτηθείσα για τον έλεγχο που γίνεται στις δομές και αν αυτός είναι αρκετός η υφυπουργός παραδέχτηκε ότι δεν ήταν επαρκής. Ξεκαθάρισε πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα