back to top
37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

37.1 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Πατέρας Αντώνιος: Ανυπόστατα ψεύδη – Οι συγκρούσεις αφορούν παραβατικές συμπεριφορές

Διαβάστε επίσης

«Ανυπόστατα ψεύδη» χαρακτήρισε τις καταγγελίες για ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση, που έγιναν από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ο ιδρυτής της ΜΚΟ, πάτερ Αντώνιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και έλεγχο, ενός έργου 25 ετών και ζήτησε σεβασμό, καθώς στις δομές διαβιούν πολλά παιδιά.

Η έρευνα της υπόθεσης περνά στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ παράλληλα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα, για τη διαρροή στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, όσο ο φάκελος βρισκόταν στην αρμόδια υπηρεσία Ανηλίκων στην ΓΑΔΑ.

Καρά την παρέμβασή του στην ΕΡΤ ο Πάτερ Αντώνιος υπογράμμισε την λύπη και τη στεναχώρια του για το κύμα καταγγελιών. «Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Έχω ακούσει να λένε ότι αναγκάζαμε παιδιά σε σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για επαφή των παιδιών με τη γη και τα ζώα, στο πλαίσιο θεραπευτικών παιδαγωγικών προγραμμάτων σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά είναι έγκλειστα και ότι δεν έχουν επαφές με τους γύρω τους, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο».

Σε ερώτηση για το υπάρχουν υπάρχουν υποψίες για κάποιο πρόσωπο που να έχει σχέση με τις καταγγελίες απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «δεν γνωρίζουμε τίποτα. Όσα γνωρίζουμε είναι από δημοσιεύματα. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Υπάρχουν πολλά πρόσωπα που εξυπηρετούν τα παιδιά».

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας» σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. «Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, για να τα βοηθήσουμε, να υψώσουμε ανάστημα σε πράγματα που δεν αρμόζουν. Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης” είπε ο πατέρας Αντώνης εξηγώντας ότι “δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν δει από βιώματά τους. Προσπαθούμε με αγάπη, στοργή και καλοσύνη να τα κρατήσουμε. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε» δήλωσε.

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά» πρόσθεσε.

Συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες 

Από τη μεριά της η Πρόεδρος του Κιβωτού, πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, μίλησε για συμφέροντα και υποκινούμενες καταγγελίες. “Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού” ανέφερε, εκτιμώντας ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην “Κιβωτό”.

“Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω” πρόσθεσε. “Πως μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί” διερωτήθηκε η πρεσβυτέρα.

ΠΗΓΗ: Ertnews.gr/ Newsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα