back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Επιβεβαιώνεται η θεσμική εκτροπή

Διαβάστε επίσης

«Οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης κλιμακώνουν τα προβλήματα και «το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ένα περιτύλιγμα μιας πελατειακής συγκεντρωτικής εξουσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας χθες το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο ‘Αργους, σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΠAΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή δημοσίευμα για τίς υποκλοπές στον Kυριακάτικο Tύπο , υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται η θεσμική εκτροπή και άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό. «Tο Predator χρησιμοποιείται από την ΕΥΠ και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να πει στον ελληνικό λαό όλη την αλήθεια. Η κουλτούρα διακυβέρνησης δείχνει ένα πολιτικό ύφος και ήθος. Πίσω, λοιπόν, από αυτό το επιτελικό συγκεντρωτικό κράτος, υπήρχε ένα ισχυρά οργανωμένο παρακράτος το οποίο λειτούργησε με τις ευλογίες αυτών, που πήραν την ΕΥΠ στο Μέγαρο Μαξίμου, τροποποίησαν το νόμο γιατί δεν κάλυπτε τα προσόντα ο νέος διοικητής της ΕΥΠ και μετά πιάστηκαν με το Predator στην πλάτη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για θεσμική νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Αν θυμάστε όλους τους προηγούμενους μήνες ρωτούσαν: “Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί;” Απαντούσα ότι “παρανομήσατε εις βάρος μου και τώρα μου λέτε να παρανομήσω και εγώ. Δεν παρανομώ”. Γιατί λοιπόν αφού μπορούσε να γίνει ενημέρωση, τώρα αλλάζουν το πλαίσιο; H κυρία Μπακογιάννη κι άλλα στελέχη της ΝΔ ανέφεραν ότι όλοι είμαστε το ίδιο, πως οι πολιτικοί γνωρίζουν τα μεγάλα μυστικά. Και τώρα αλλάζουν το νόμο και για να παρακολουθηθεί πολιτικός, θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση του Προέδρου της Βουλής. Αυτό ξέρετε τι δείχνει; Μπροστά στο ευρωπαϊκό χαστούκι ο κ. Μητσοτάκης μιμείται τον κ. Τσίπρα και κάνει κωλοτούμπες», είπε και πρόσθεσε: «Πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού» .

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσδιόρισε το πολιτικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών λέγοντας το πόσο κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη είναι η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Είναι πολύ κρίσιμο η Δημοκρατική Παράταξη, που έφτιαξε τις ανεξάρτητες αρχές και τη Διαύγεια για να γνωρίζουμε που πάνε φόροι του ελληνικού λαού, που αγωνίστηκε να ενώσει όλους τους Έλληνες τα χρόνια της μεταπολίτευσης, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο εγγυητής και ο ισχυρός πρωταγωνιστής για ένα καλύτερο μέλλον για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες»

Σχολιάζοντας την αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι αν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, ισοδυναμεί με ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε : «Ποιος το λέει αυτό; Ο κύριος Μητσοτάκης; Που καταψήφισε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο μνημόνιο ενώ η χώρα βρισκόταν προ της χρεοκοπίας; Ποια μεγάλη μεταρρύθμιση απ’ αυτές που πρότεινε η Δημοκρατική Παράταξη, στήριξε διαχρονικά ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου; Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είναι στην όχθη του ρεαλισμού και του ορθού λόγου. Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις κάτω πλατείες, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ δούλευαν τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε και τόνισε: «Αυτός που μοιάζει του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ο “γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ” που λέγεται Νέα Δημοκρατία και κάνει τα ίδια και χειρότερα απ’ όσα έκανε στους θεσμούς ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα