back to top
31.3 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

Διαβάστε επίσης

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η κατάθεσή του θα καθυστερήσει μερικές ημέρες,καθώς θα γίνουν αλλαγές που θα βασίζονται σε παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.
Ο κ. Τασούλας ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με τη διάταξη που ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εγκρίνει το αίτημα για παρακολούθηση πολιτικού προσώπου, είπε ότι τον βρίσκει σύμφωνο και πως ξεπεράστηκε ο προβληματισμός του για τον αν πρέπει η παρέμβασή του να γίνεται πριν ή μετά τους δικαστές.

Να είναι δημόσια η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,που ορίστηκε για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας,ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν κληθεί, δεν μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο, καθώς είναι ιδιώτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθουν στην συνεδρίαση και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι σε περίπτωση που δεν προσέλθουν, θα ζητήσει να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους. Πάντως, ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή, έλεγε πως η Επιτροπή δεν μπορεί να διατάξει βίαιη προσαγωγή, καθώς πρόκειται για διαδικασία ακρόασης και όχι εξέτασης μαρτύρων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα