back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Κ. Καραμανλής: Αυστηροποιούνται τα πρόστιμα για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ

Διαβάστε επίσης

Τσουχτερά πρόστιμα θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τους ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ράμπες ΑμεΑ ή διόδους τυφλών, όπως διαβεβαίωσε τη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

«Δεσμεύομαι ότι το πρόστιμο, -που σήμερα όπως είπε η κ.Πιπιλή είναι μόλις 20 ευρώ-,θα αυξηθεί κατά πολύ»,τόνισε ο υπουργός,ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών προστίμων στους Δήμους και κυρίως στις Περιφέρειες,οι διευθύνσεις μεταφορών των οποίων,δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Για τα πεζοδρόμια, ο κ.Καραμανλής σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα των Δήμων και κάλεσε το Δήμο Αθηναίων να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της απρόσκοπτης μετακίνησης των ΑΜΕΑ, χαρακτηρίζοντας τριτοκοσμική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων. «Όχι μόνο δεν τους διευκολύνουμε αλλά τους δημιουργούμε και εμπόδια»,είπε χαρακτηριστικά.

Απαράδεκτη και χαοτική, χαρακτήρισε την κατάσταση των πεζοδρομίων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, η Φωτεινή Πιπιλή,η οποία πρότεινε να δημιουργηθούν δίοδοι όδευσης τυφλών σε όλες τις πλατείες

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα