back to top
33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

33 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Ονδούρα: Συνελήφθη πρώην βουλευτής, καταζητούμενος στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών

Διαβάστε επίσης

Πρώην μέλος του κοινοβουλίου της Ονδούρας, τη σύλληψη και την έκδοση του οποίου ζητούσαν οι αρχές των ΗΠΑ καθώς τον κατηγορούν για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθη χθες Σάββατο σε βορειοανατολική περιοχή της χώρας της κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας Ραμόν Σαβιγιόν.

«Ο κ. Μιδένσε Οκελί Μαρτίνες Τούρσιος, 62 ετών, συνελήφθη και αναμένει να εκδοθεί η εντολή έκδοσής του» στις ΗΠΑ από τις δικαστικές αρχές, δήλωσε ο υπουργός στο Radio América.

Κατά τον υπουργό, ο βουλευτής, που είχε εκλεγεί για δύο θητείες (2010-2014 και 2014-2018) με το Φιλελεύθερο Κόμμα (Partido Liberal de Honduras, PLH) συνελήφθη στον δήμο Σαμπά, περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

Ο κ. Μαρτίνες είχε τραπεί σε φυγή το 2018, όταν ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης υπέβαλε αίτημα έκδοσής του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ τον Ιούλιο, ο πολιτικός αυτός έλαβε ένα εκατομμύριο αμερικανικά δολάρια από το καρτέλ των ναρκωτικών Los Cachiros μεταξύ του 2004 και του 2014 και συνόδευε, μαζί με ενόπλους, φορτία κοκαΐνης καθώς διακινούνταν από τις χώρες παραγωγής τους προς τις ΗΠΑ.

Από το 2010, περίπου πενήντα πολίτες της Ονδούρας έχουν εκδοθεί, συλληφθεί ή παραδοθεί οικειοθελώς στις αρχές των ΗΠΑ, που τους κατηγορούσαν για διακίνηση ναρκωτικών.

Η πιο πολύκροτη από τις συγκεκριμένες υποθέσεις είναι αυτή του πρώην προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, που εκδόθηκε τον Απρίλιο και είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη. Ο πρώην επικεφαλής της ονδουριανής αστυνομίας Χουάν Κάρλος «Ελ Τίγκρε» Μπονίγια εκδόθηκε τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα