back to top
38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Ρ. Μενέντεζ: Καμία πρόθεση να συμφωνήσω για πώληση F-16 στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Νέο μπλόκο στην πώληση F-16 στην Τουρκία βάζει ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, διαμηνύοντας ότι είναι αποφασισμένος να μην ενδώσει σε καμία πίεση, προκειμένου να δώσει το «πράσινο» φως για την αγορά των μαχητικών σκαφών από τη γειτονική χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ ο κ. Μενέντεζ δήλωσε πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει, χαρακτηρίζοντας παράλληλα εξοργιστικές τις επιθέσεις της Τουρκίας στη Συρία.

«Δεν έχω λάβει καμία ειδοποίηση, κάτι που αποτελεί προφανώς μέρος της διαδικασίας για τυχόν πωλήσεις όπλων. Η κυβέρνηση δεν μου έχει στείλει καμία ειδοποίηση. Οπότε υποθέτω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που λέγεται δημοσίως και αυτού που τελικά συμβαίνει. Αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι είτε υπάρξει ειδοποίηση είτε δεν υπάρξει, δεν έχω καμία πρόθεση, υπό τις παρούσες συνθήκες να συμφωνήσω σε πωλήσεις F16 στην Τουρκία».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας δηλώνει εξοργισμένος για τις τουρκικές επιδρομές στη Σύρια που θέτουν σε κίνδυνο αμερικανικά στρατεύματα.

«Είναι εξοργιστικό, είναι εντελώς απαράδεκτο» δηλώσει χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η αμερικάνικη κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στην Τουρκία – σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ όπως τονίζει-  «ότι αν έστω και από λάθος πληγούν οι δικοί μας στρατιώτες με οποιονδήποτε τρόπο από την τουρκική επιχείρηση θα υπάρξουν συνέπειες».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πίσω από κλειστές πόρτες ασκεί ασφυχτικές πιέσεις στην Τουρκία.

Τέλος ο κ. Μενεντεζ εκτιμά ότι η Τουρκία δεν θα καταφέρει να συνεχίσει τον εκβιασμό απέναντι στην Σουηδία και την Φινλανδία για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ ακριβώς διότι γνωρίζει την άποψη της Αμερικής.

ΠΗΓΗ: ERTnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα