back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 14ων χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”. Κλειστή αυτή την ώρα η πανεπιστημίου καθώς ξεκινάει η πορεία μαθητών και φοιτητών Περισσότερα θα μας πει ο Ισίδωρος Ρούσσος.

Σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων ανακοίνωσε ότι προχωρά από την προσεχή Δευτέρα η Παγκρήτια Τράπεζα. Η αύξηση αφορά στα επιτόκια, τόσο των Προθεσμιακών καταθέσεων, όσο και των καταθέσεων Ταμιευτηρίου. Πιο συγκεκριμένα, στις Προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 1% για ποσά από 50.000 euro έως 100.000 Euro, ενώ στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου, το επιτόκιο κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό, φτάνοντας έως το 0,40% για ποσά άνω των 200.000 Euro.

Mέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ, που αφορά στην εκταμίευση της όγδοης και τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από αγορά ελληνικών ομολόγων, καθώς και στον μόνιμο μηδενισμό, του επιπρόσθετου περιθωρίου ενέκρινε το Εurogroup. Η παρέμβαση αναμένεται να μειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 5,2 δισ. ευρώ.

Για “σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου και δικαιώνει μία αποτελεσματική πολιτική”, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το Eurogroup “αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας”.  Πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα”. υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για τη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας ορόσημο για την Ελλάδα την απόφαση του Eurogroup.

Νεα πρόταση για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου κατέθεσε η Τσεχική προεδρία . Το όρισε στα 220 ευρώ, αντι για 275 που προτείνει η Κομισιόν

Βαρύ πένθος στις Σέρρες. Στις 4 το απόγευμα κηδεύεται ο 11χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έκρηξη, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα. Επίσης ο Εισαγγελέας Σερρών έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη.

Την ίδια ώρα ευθύνες αποδίδονται ένθεν κακείθεν.

«Έγινε ένα έργο με ευθύνη του δήμου για το οποίο διαφωνούσα, » δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Νομικά κατά του εργολάβου που -όπως είπε- πραγματοποιούσε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος , χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και του διευθυντή του σχολείου ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα, χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου, δήλωσε ότι θα κινηθεί -μιλώντας στον Αθήνα 984- ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Από την έκρηξη στο σχολείο τραυματίστηκαν άλλοι δυο μαθητές. Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε χθες τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Νέες απειλές Τσαβούσογλου κατά της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε αναφορά στις στρατιωτικές ασκήσεις της χώρας μας στα νησιά, λέγοντας ότι η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει έντονα. «Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος» είπε χαρακτηριστικά. Χρησιμοποίησε μάλιστα την γνωστή απειλή του Ταγιπ Ερντογάν λέγοντας «εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά».

Με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα συναντάται στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αλβανία προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα.

Διαγράφονται από το υπουργείο Υγείας τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19. Περισσότερα θα βρείτε στο site του σταθμού μας www.athina984.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα