back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Η Πορτογαλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Πορτογαλία- Μαρόκο είναι το τελευταίο ζευγάρι που προκρίθηκε στους 8 του Μουντιάλ, καθώς η ομάδα του Φερνάντο Σάντος συνέτριψε με 6-1 την Ελβετία και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Γαλλία- Αγγλία, Ολλανδία- Αργεντινή και Κροατία- Βραζιλία.

Οι Πορτογάλοι ήταν σαρωτικοί και επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα την υπεροχή τους.

Ο Γκονσάλο Ράμος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Σάντος και στο 17’ άνοιξε το σκορ με μία οβίδα από πλάγια θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή (1-0), ενώ στο 33’ ήρθε και το 2-0 των Ιβήρων με κεφαλιά του Πέπε από κόρνερ του Φερνάντες. Με την Ελβετία ανήμπορη να αντιδράσει, η Πορτογαλία «φλέρταρε» στο 43’ και με το 3-0, αλλά ο Ζόμερ σταμάτησε στο τετ-α-τετ τον Γκονσάλο Ράμος.

Ότι δεν κατάφερε ο τελευταίος λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, το πέτυχε τελικά στο ξεκίνημα της επανάληψης (51’) και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 55’ ο Ραφαέλ Γκερέιρο έγραψε και το 4-0.

Η Ελβετία μείωσε σε 4-1 στο 58’ με τον Ακαντζί, αλλά στο 67’ ο Γκονσάλο Ράμος πέτυχε το χατ-τρικ του για το 5-1 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πορτογάλων.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 74’ στη θέση του Γκονσάλο Ράμος και παρότι βρήκε δίχτυα στο 84’ το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Tο τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 92’ ο Ραφαέλ Λεάο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Ρ. Γκερέιρο, Γ. Καρβάλιο, Οτάβιο (74’ Βιτίνια), Μπερνάντο Σίλβα (81’ Ρ. Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (87’ Ρ. Λεάο), Ζοάο Φέλιξ (74’ Όρτα), Γκονσάλο Ράμος (74’ Κ. Ρονάλντο).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φερνάντες, Σαρ (46’ Τσιούμαρτ), Ακαντζί, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (54’ Ζακάρια), Τζάκα, Σακίρι, Σο (54’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (66’ Οκαφόρ), Εμπολό (89’ Γιασάρι).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα