back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Λευτέρης Οικονόμου: Με εντολή Θεοδωρικάκου κινήθηκε άμεσα η πειθαρχική διαδικασία στο περιστατικό του 16χρονου

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Αστυνομία, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, κίνησε άμεσα και σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, την προανακριτική και πειθαρχική διαδικασία για το τραγικό περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά, τόνισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όπως είπε η ΕΛ.ΑΣ έχει πλαίσιο και κανονισμούς δράσης, εκπαιδεύει συνεχώς τους αστυνομικούς γύρω από τις καταδιώξεις και τη χρήση όπλων και σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παρεκτροπή επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Μάλιστα ο Υφυπουργός επισήμανε πως το πρωτόκολλο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις καταδιώξεις έχει επικαιροποιηθεί πρόσφατα μετά το παρόμοιο επεισόδιο πέρσι στο Πέραμα, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές από αστυνομίες άλλων κρατών.

Επίσης ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ολοκληρώνεται πολύ σύντομα ο διεθνής διαγωνισμό για τις κάμερες στα περιπολικά αλλά και ενσωματωμένες σε κάθε αστυνομικό προκειμένου να καταγράφεται κάθε περιστατικό στο οποίο θα επιλαμβάνεται.

Όπως είπε «είναι στην τελική του φάση ο διαγωνισμός και πολύ σύντομα θα προμηθευτούμε τον αριθμό των καμερών που προβλέπεται, περίπου 2000, όπου θα συνεισφέρουν σημαντικά στα θέματα της ακριβούς καταγραφής κάθε περιστατικού που επιλαμβάνεται ο αστυνομικός».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα