back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ν. Κουλέμπα: Τα “ματωμένα πακέτα” αποστέλλονται από γερμανική διεύθυνση

Διαβάστε επίσης

O υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε ότι, συνολικά, οι διπλωματικές αποστολές της χώρας του έχουν λάβει 31 “ματωμένα πακέτα” που περιείχαν μάτια ζώων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι φαίνεται ότι οι αποστολές έγιναν από τη Γερμανία.

Ο Κουλέμπα δήλωσε ότι η διεύθυνση αποστολέα για όλα τα πακέτα είναι η ίδια -μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Tesla στην πόλη Ζίντελφινγκεν στο γερμανικό νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

“Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποστολή γίνεται από ταχυδρομεία που δεν είναι εξοπλισμένα με σύστημα βιντεοπαρακολούθησης. Επίσης, οι εγκληματίες φρόντισαν να μην αφήνουν ίχνη DNA στα πακέτα. Αυτό, ειδικά, υποδεικνύει ότι πίσω από τις αποστολές κρύβονται επαγγελματίες”, έγραψε στους επίσημους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας διευκρίνισε, επίσης, ότι, τις τελευταίες δύο ημέρες, πακέτα εστάλησαν στις ουκρανικές πρεσβείες στην Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Δανία, καθώς και στο ουκρανικό προξενείο στην πόλη Γκντανσκ της βόρειας Πολωνίας.

“Συνολικά, έχουμε 31 περιστατικά σε 15 χώρες: Αυστρία (1), Βατικανό (1), Δανία (1), Ισπανία (5), Ιταλία (4), Καζακστάν (1), Ολλανδία (1), Πολωνία (6), Πορτογαλία (2), Ρουμανία (2), ΗΠΑ (1), Ουγγαρία (2), Γαλλία (1), Τσεχία (2)”, έγραψε ο Κουλέμπα.

Επισήμανε ότι συνεργάζεται με τους ομολόγους του από άλλα κράτη αναφορικά με την διεξαγωγή των ερευνών, και προσέθεσε ότι οι πρεσβείες και τα προξενεία της Ουκρανίας λειτουργούν με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με τη βοήθεια πυροτεχνουργών και εμπειρογνωμόνων. “Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά στην παγκόσμια ιστορία τόσες πρεσβείες και τόσα προξενεία μίας χώρας να έχουν υποστεί τόσο μαζικές επιθέσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα”, τόνισε, συμπληρώνοντας: “Όμως, όσο σκληρά κι αν προσπαθούν οι εχθροί μας να εκφοβίσουν την ουκρανική διπλωματία, δεν θα πετύχουν. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την νίκη”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα