back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε εταιρεία πολυεστερικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής από το 112

Ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί θα βρεθεί ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα). Ρομά καλούν σε συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο

Την ίδια ώρα νέα επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν τη νύχτα στην δυτική Αττική από ρομά εναντίον αστυνομικών, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο.

Εν τω μεταξύ, ένας 30χρονος ρομά έχασε τη ζωή του μετά από πυρά που δέχθηκε με κυνηγετικό όπλο από ομόφυλό του. Το θύμα φέρεται να διαπληκτίστηκε με το δράστη, που τον πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα στο στήθος, στον καταυλισμό των Μεγάρων. Οι συγγενείς του θύματος κατονόμασαν στις Αρχές τον δράστη και αναζητείται.

Με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε το ΚΚΕ ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά.

Κατά τη χθεσινή ημέρα στην Ολομέλεια επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα σχέδια του εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θράσος και δειλία και τον κάλεσε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

Στην 9η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις εργασίες αναμένεται να απασχολήσουν τρεις θεματικές: Η Μεσόγειος στο μέλλον της Ευρώπης, η Στρατηγική Αυτονομία της Ε.Ε. με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας και το οικονομικό πλαίσιο.

Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, μία χώρα με χείριστες επιδόσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη . Αυτό απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα επιμένει να καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μεταξά, στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ από ομάδα περίπου 50 ατόμων. Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων μια εγκαυματίας και ένας με αναπνευστικά προβλήματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ταμπούρια του Πειραιά μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Ήδη στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr/mythermansi έχουν υποβληθεί πάνω από 1,1 εκατ. αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος.

Εντείνεται η ανησυχία του ΟΗΕ για την εξάπλωση της επιδημίας χολέρας στην Αϊτή καθώς πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 283 ανθρώπους.«Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ έχουμε σχεδόν 12.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία», τόνισε η συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στη χώρα, Ουλρίκα Ρίτσαρντσον.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 90-77 της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας φτάνοντας στην έκτη του νίκη στην διοργάνωση.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα