back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Στην πρώτη γραμμή η χώρα μας απορρόφησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Διαβάστε επίσης

“Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ήταν το δεύτερο εθνικό σχέδιο που υποβλήθηκε και το τρίτο που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υλοποίησης του σχεδίου, μεταξύ άλλων ευρωπαίων εταίρων, καθώς έχει, ήδη, λάβει 7,52 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Προσθέτοντας το δεύτερο αίτημα πληρωμής, το οποίο έχει, ήδη, εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -αναμένουμε να εγκριθεί και από την Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή (EFC)- το συνολικό ποσό που θα εισρεύσει, από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην Ελλάδα, έως τον Ιανουάριο του 2023, θα φτάσει τα 11,08 δισ. ευρώ.”

Τα παραπάνω ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης μιλώντας στο 24ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη “Invest in Greece Forum”.

Και συμπλήρωσε: “Η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα που έχει υποβάλει αίτημα δεύτερης πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η υλοποίηση του προγράμματος των δανείων έχει ξεπεράσει, κατά πολύ, κάθε προσδοκία.

Το «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις. Από τα 30 δισ. ευρώ, ευρωπαϊκά κονδύλια (επιχορηγήσεις: 17,41 δισ. ευρώ και δάνεια: 12,73 δισ. ευρώ) που αντιστοιχούν στη χώρα μας, κινητοποιούνται, συνολικά, 60 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτές, θα οδηγήσουν σε μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ κατά 7 μονάδες και θα δημιουργήσουν 180.000 – 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι ένα σχέδιο που στοχεύει να οδηγήσει σε έναν θεμελιώδη, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας, έχοντας καταλυτική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα, τις τεχνολογίες, τους θεσμούς και τις συμπεριφορές.”

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα