back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Τσίπρας: Να επιστρέψει η δικαιοσύνη στη χώρα

Διαβάστε επίσης

«Ο τόπος πρέπει να γυρίσει σελίδα και μέσα από την πολιτική αλλαγή να επιστρέψει η δικαιοσύνη στη χώρα μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λαμία, εκτοξεύοντας νέα πυρά κατά του πρωθυπουργού για την υπόθεση των υποκλοπών και το θέμα της ακρίβειας.

«Αυτό που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι ένα συναίσθημα βαθιάς αδικίας αλλά και απόγνωσης. Διότι αυτό που λείπει και πρέπει να επαναφέρουμε είναι η ελπίδα και η προοπτική για να ξαναγυρίσει η κοινωνική συνοχή στον τόπο» ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως εκτός απ’ τις αρνητικές πρωτιές που καταγράφει η Ελλάδα με το ακριβότερο ρεύμα, τους χαμηλότερους μισθούς και τις διογκούμενες ανισότητες, τώρα «εξάγουμε και διαφθορά στην Ευρώπη».

«Η διαφορά όμως ποια είναι; Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν, υπάρχει δικαιοσύνη που συλλαμβάνει τους επίορκους, ενώ στην Ελλάδα απειλούνται με σύλληψη αυτοί που αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα και όχι αυτοί που διαπράττουν τα σκάνδαλα. Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά» παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σκληρή κριτική στον Κυριάκος Μητσοτάκη για τις υποκλοπές.

«Φανταστείτε, θα μπορούσε πουθενά αλλού σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή δημοκρατία, να σταθεί έστω ένα λεπτό μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός όταν αποκαλύπτεται ότι είχε στήσει ένα παρακύκλωμα παράνομων υποκλοπών και παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων, υπουργών, δημοσιογράφων, δικαστών, επιχειρηματιών, ακόμη και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσαν να σταθούν έστω κι ένα λεπτό; Ίσως μονάχα σε χώρες όπως το Κατάρ θα μπορούσαν να σταθούν. Όχι όμως σε ευρωπαϊκές χώρες» τονισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Παπαγεωργίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα