back to top
33.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

33.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Π. Κόκκαλης: Πλήγμα για τη δημοκρατία το σκάνδαλο Qatargate – Διαφορετική η εικόνα αν συνέβαινε στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

 

Αίσχος και τεράστιο πλήγμα για τη δημοκρατία χαρακτήρισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης  το δυσώδες σκάνδαλο του Qatargate με εμπλοκή και της Εύας Καϊλή, που κρατείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου  με τους άλλους συγκατηγορουμένους στην υπόθεση.

Σε ειδική εκπομπή, ζωντανά από το στούντιο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο όπου βρίσκονται προσκεκλημένες για την συνεδρίαση της Ολομέλειας οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 984 Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο κ. Κόκκαλης σχολίασε αιχμηρά tweet του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Ο Βίκτορ Όρμπαν βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην ΕΕ ότι τον εγκαλεί για τη λειτουργία της Δημοκρατίας μετά απ όσα συμβαίνουν με την υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τον κ Κόκκαλη,«για την θωράκιση του πληττόμενου κύρους του, το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να υιοθετήσει  άμεσα  ένα ψήφισμα -όπως πρότεινε η ομάδα της Αριστεράς και αρνήθηκε το ΕΛΚ- με στόχο την ενίσχυση του πλαισίου διαφάνειας και λογοδοσίας».

Τάχθηκε παράλληλα  υπέρ της ανάγκης «να υπάρξει μια αρχική δέσμευση στο συγκεκριμένο ψήφισμα και στο πλαίσιο των σχετικών προτάσεων να έχει ολοκληρωθεί έως το Πάσχα».

Επιπρόσθετα επισήμανε πως οι αρχές του Βελγίου έδρασαν μεθοδικά και με ταχύτατα ανακλαστικά, σχολιάζοντας πως «η εικόνα θα ήταν διαφορετική σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, όπως φάνηκε και από την υπόθεση των υποκλοπών και της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, υπουργών και άλλων…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα