back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στην Λυόν: Δέκα νεκροί, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά, από πυρκαγιά σε επταώροφη κατοικία

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε επταώροφη πολυκατοικία στην συνοικία  Βοξ- αν- Βελέν  στα βορειοανατολικά προάστια της Λυόν. Ο προσωρινός απολογισμός μιλά για δέκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας 3 ως 15 ετών, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η θανατηφόρα πυρκαγιά στην υπό αστική ανάπλαση αυτή περιοχή της Λυόν προκάλεσε πανευρωπαϊκό σοκ . Το Ελληνικό ΥΠΕΞ  εξέφρασε την βαθιά θλίψη του για την τραγωδία από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην κοινότητα Βοξ-αν-Βελέν, στη Γαλλία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. Επίσης, εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και το λαό της Γαλλίας.

Άγνωστη είναι προς το παρόν η προέλευση της φωτιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μετά από παρέμβαση 170 πυροσβεστών και 65 μηχανημάτων. Σε εξέλιξη βρίσκονται ευρήματα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της νομαρχίας.

Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε επταώροφη πολυκατοικία σήμανε στις 3:12 τα ξημερώματα ώρα Γαλλίας αναφέρει η Νομαρχία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι φλόγες θα είχαν ξεκινήσει από το ισόγειο για να επεκταθούν στους επάνω ορόφους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Μα ντε Τορό η οποία βρίσκεται σε φάση αστικής ανάπλασης μετά από δεκαετίες κρίσης και συγκρούσεων με επίκεντρο την παραβατικότητα στα προάστια της Λυών. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η περιφέρεια έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα μετατροπής της συνοικίας σε οικολογικό πρότυπο και αν αναπτύξει το τοπικό εμπόριο και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Γύρω από την περιοχή έχει αναπτυχθεί περίμετρος ασφαλείας

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Le Monde

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα