back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Προϋπολογισμός λεηλασίας – Ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

«Αυτός ο προϋπολογισμός που είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν θα εφαρμοστεί γιατί η νέα κυβερνητική πλειοψηφία που θα καθίσει σε αυτά τα έδρανα, θα τον αναθεωρήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού μίλησε για μαύρες μέρες ανάλογες των μνημονιακών χρόνων που βιώνουν οι πολίτες και για αβάσταχτη ακρίβεια που πλήττει το μέσο νοικοκυριό, ανέφερε ότι βασικά στοιχεία του νέου προϋπολογισμού είναι η προκλητική λεηλασία και η αφαίμαξη των μη προνομιούχων και παράλληλα, η προκλητική εξυπηρέτηση των λίγων και ισχυρών. «Συντελείται στις μέρες μας η πιο άδικη αναδιανομή εισοδήματος από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα περί κακού κλίματος στις επαφές με τις Τράπεζες που περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι οι υπουργοί δεν ανταλλάσσουν μπινελίκια με τις Τράπεζες, αλλά νομοθετούν όπως έγινε στην Ισπανία, όπου επιβλήθηκε έκτακτος φόρος στις Τράπεζες.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας, μίλησε «για παρέλαση αισχροκέρδειας, ασυδοσίας και κλεψιάς», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει την ελληνική οικονομία με τα δήθεν καλάθια του νοικοκυριού και του Αι Βασίλη.

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, προκάλεσε όσους ισχυρίζονται ότι αυτοί άρχισαν επί ΣΥΡΙΖΑ. «Πότε βγήκε σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία επί ΣΥΡΙΖΑ και έχασαν το μεγάλο αυτό γεγονός τα κανάλια,οι εφημερίδες και τα σάιτ και δεν το έκαναν επί μια βδομάδα μεγάλο θέμα για να το εμπεδώσει και ο τελευταίος τηλεθεατής;», διερωτήθηκε με σκωπτική διάθεση.

Ο κ. Τσίπρας, αφού ανέφερε ότι οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν πρωταθλητές στη διαφθορά, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον υπ´αριθμόν ένα παράγοντα ανωμαλίας για την κοινωνία, την οικονομία, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. «Οι πληγές που αφήνετε είναι ανεξίτηλες και η μεγάλη διαφορά μας είναι ότι επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Greek mafia, ενώ επί των ημερών σας διοικούσε την Greek mafia», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μέλλον θέλει φως κι εσείς είστε μια τραγική φιγούρα από το πιο ζοφερό παρελθόν που εκφράζει το σκοτάδι ,τη συγκάλυψη και τον ολοκληρωτισμό», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να προκηρύξει άμεσα εκλογές «για να λυτρώσει τη δημοκρατία και να έρθει η ηθική ανάταση μια ώρα αρχύτερα».

Για μηδενιστική κριτική, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ,ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει προσκολλημένος στις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις και την πολιτική ανευθυνότητα».
Όπως τόνισε ο υπουργός, « ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των capital controls».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα