back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή του για την πετυχημένη πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού. “Τα δεδομένα φέτος μπορούν ανεπιφύλακτα να μας επιτρέψουν να μιλάμε για επιτυχία και μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως είπε “οι αφίξεις μέχρι τέλος του χρόνου θα φτάσουν στο 88% του 2019, και οι εισπράξεις περίπου στα ίδια, ίσως και υψηλότερα .Και έτσι από τα 15 δισ. ευρώ που προβλέπονταν ως έσοδα για το 2022 θα προστεθούν τουλάχιστον επιπλέον 3 δισ. ευρώ” συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ απέστειλαν οι Έλληνες εισαγγελείς, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων. Το αίτημα απεστάλη στο πλαίσιο της αναζήτησης των ηλεκτρονικών ιχνών των κακόβουλων sms, μέσω των οποίων έγινε η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων πολιτικών , δημοσιογράφων και άλλων προσώπων από το λογισμικό predator. Η συνδρομή των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών κρίθηκε αναγκαία , καθώς τα μηνύματα – “κοριοί” φαίνεται να σχετίζονται με εταιρείες που εμφανίζουν ως έδρα αμερικανικές πολιτείες.

Περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες λόγω πληθωρισμού, της ανόδου επιτοκίων και προβλεπόμενης άρσης των περισσότερων μέτρων στήριξης, αναμένει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στην έκθεση του για το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Στις αβεβαιότητες για την ελληνική οικονομία προσθέτει και το ζήτημα της όξυνσης της πολιτικής πόλωσης, ενόψει και των εκλογών το επόμενος έτος και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ελληνική οικονομία.

Ψηφίζεται αύριο στη Βουλή η τροπολογία για την κρατική επιδότηση κατά 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων. Η πλατφόρμα market pass θα ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου και η επιδότηση κυμαίνεται από 22 έως και 100 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη του νοικοκυριού. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. athina984.gr.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν βγάζει το μήνα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Για ευκαιριακό επίδομα, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, καθώς, όπως είπε, σε μια οικογένεια με δύο παιδιά, κάθε μέλος της θα παίρνει μόλις 1,7 ευρώ την ημέρα.

Το ποσό των εικοσιενός χιλιάδων 240 ευρώ κατέβαλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στο Ευρωκοινοβούλιο, χρήματα που είχε λάβει ο συνεργάτης της ως επίδομα αλλοδαπής. Παράλληλα η ίδια απέστειλε εξώδικο ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες του και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Στην υπόθεση του Qatargate, μεθαύριο, Πέμπτη, η Εύα Καιλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει τη φυλάκισή της ή μη ,μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Στην Ιταλία αναβλήθηκε για τις 3 Ιανουαρίου η απόφαση για την έκδοση στο Βέλγιο της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι. Χθες εξάλλου αποφασίστηκε η έκδοση της συζύγου του, μια απόφαση επί της οποίας θα υπάρξει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Σαράντα εφτά χιλιάδες 497 τα νέα κρούσματα κορονοιού την τελευταία εβδομάδα ,150 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 104 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ το Νοέμβριο, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά τουλάχιστον 119.000 μέσα σε έναν μήνα.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για Κρήτη. Στις Έντεκα αναχωρεί το Μπλου Σταρ Νάξος για Κυκλάδες. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο για τη Ρόδο με το “Μπλου Στάρ 2”. Σε ισχύ ωστόσο παραμένει το απαγορευτικό απόπλου, από το λιμάνι του Λαυρίου.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών από αύριο , προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών.

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Αθήνα 9.84 φορτώνει ένα van τραγούδια και βγαίνει στις γειτονιές της Αθήνας ,για δύο εορταστικές ακουστικές τετράωρες «συναυλίες». Αύριο, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου από τη μια μετά το μεσημέρι έως τις πέντε το απόγευμα μαζί μας θα είναι η Katerina Duska και ο Leon of Athens, η Μυρτώ Βασιλείου, ο Πάνος Βλάχος, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Μιρέλα Πάχου, η Αλεξάνδρα Σιετή και ο Μανώλης Φάμελλος. Η επόμενη συναυλία την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Σε αναστολή όλων των εισερχόμενων πτήσεων αλλά και ακύρωση ορισμένων αναχωρήσεων, προχώρησε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της περιορισμένης ορατότητας από τη χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τη δυτική ακτή του Καναδά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε, ύστερα από σχετική ψηφοφορία, κορυφαίος αθλητής του 2022, στη γιορτή των κορυφαίων που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, κατέκτησε το Χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού με Πανελλήνιο ρεκόρ, ασημένιο στο Παγκόσμιο ανοικτού και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό.
Ο Γιώργος Πομάσκι προπονητής του Τεντόγλου αναδείχθηκε, κορυφαίος κόουτς.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα