back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Qatargate: Απολογείται αύριο η Εύα Καϊλή – Νέες αποκαλύψεις για τις κινήσεις της αμέσως μετά τις συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Υπό των βάρος των νέων κρίσιμων αποκαλύψεων για τις πρώτες ενέργειας της Ελληνίδας ευρωβουλευτού μετα τη σύλληψη του συντρόφου της και τη δική της προσαγωγή, η Εύα Καιλή αναμένεται αύριο ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλων  το οποίο θα κρίνει την προφυλάκισή της ή μη μέχρι τη δίκη

Σε σειρά αποκαλυπτικών αντιφάσεων και λαθών υπέπεσε η  κρατούμενη για τη σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate Εύα Καϊλή κατά τα πρώτα λεπτά μετά την σύλληψη του συντρόφου της και τις πρώτες ανακρίσεις μετά την δική της προσαγωγή. Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής , η οποία ήταν παρούσα  κατά  τη σύλληψη του συντρόφου της  Φραντσέσκο Τζιόρτζι στο πάρκινγκ της κατοικίας τους στις Βρυξέλλες , πανικοβλήθηκε  από την αιφνίδια προσαγωγή του συντρόφου της. Αμέσως τηλεφώνησε στον πατέρα της ζητώντας του να κρύψει τα χρήματα που ο ίδιος είχε και όσα βρίσκονταν στην κατοικία της και επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, τους προειδοποίησε και ζήτησε συμβουλές .

Ο πανικός καταγράφηκε σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir  και κατά τις πρώτες ανακρίσεις της στην αστυνομική διεύθυνση των Βρυξελλών και ενώπιον του ανακριτή, Μισέλ Κλεζ.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βελγικού τύπου, ο πανικός προκλήθηκε και από τη  σύλληψη της καθώς σε μια πρώτη επικοινωνία με φίλο της δικηγόρο, μετα τη συλληψη του Τζόρτζι αυτός την διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει καθώς καλύπτεται από την ασυλία της . 

Η βελγική εφημερίδα “Le Soir”, με ρεπορτάζ της το οποίο επικαλείται δικαστικά έγγραφα, αναφέρει ότι η προφυλακισμένη πλέον πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από τον πατέρα της Αλέξανδρο Καιλή να κρύψει τα χρήματα  τα οποία είχε στο σπίτι  το οποίο που μοιραζόταν με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στη βελγική πρωτεύουσα.

Επίσης σύμφωνα δε με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”, η κ. Καϊλή παραδέχτηκε ότι είχε γνώση για τις δωροδοκίες με αποδέκτες τον Τζόρτζι και τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Στα δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται, η ιταλική εφημερίδα, αναφέρεται ότι γνωρίζοντας πως ο σύντροφός της είχε πλέον προσαχθεί και μάλιστα  από στο σπίτι τους, “προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα, με αποτέλεσμα τελικά οι αρχές να συλλάβουν και την ίδια, κάτι το οποίο δεν προβλεπόταν σε πρώτο στάδιο”. Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιοι είναι αυτοί οι δύο ευρωβουλευτές ωστόσο μαθαίνουμε για πρώτη φορά ότι τηλεφώνησε στον Παντσέρι, ο οποίος και θεωρείται ο ιθύνων νους του σκανδάλου.

Όπως σημειώνει ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης της, “η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα” και δηλώνει ότι “γνώριζε από το παρελθόν του συντρόφου της, τις δραστηριότητες με τον κ. Παντσέρι και οι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της”.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη “La Repubblica” η κ. Καϊλή μίλησε και για την αγορά ενός διαμερίσματος με τον σύζυγό της αναφέροντας στον εισαγγελέα ότι η ίδια συμμετείχε “ανεπίσημα” στην αποπληρωμή του δανείου.

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων της κ. Καϊλή,  Μιχάλης Δημητρακόπουλος  διέψευσε από την πλευρά του τα δημοσιεύματα των δυο έγκριτων ευρωπαικών εφημερίδων και υποστήριξε  ότι “η κ. Καϊλή δεν ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα προκειμένου να τα κρύψει” προσθέτοντας ότι “η κ. Καϊλή έμαθε για τα χρήματα αυτά την τελευταία στιγμή και ζήτησε αμέσως να πάνε στον ιδιοκτήτη τους, τον κ. Παντσέρι”.

Ο κ Δημητρακόπουλος σημειώνει ότι όταν η κ. Καϊλή ενημερώθηκε για την προσαγωγή του συντρόφου της προσπάθησε να βρει τον Παντσέρι για να του παραδώσει τα χρήματα: “η μία επιλογή ήταν να καταδώσει τον σύντροφο της στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο”. 

Σύμφωνα με τη “Le Soir” ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να δείχνει ως αποδέκτη δώρων και τον Βέλγο ευρωβουλευτή του S&D, Μαρκ Ταραμπέλα ενώ  ο ευρωβουλευτής, Αντρέα Κοτζολίνο σύμφωνα με την “Καθημερινή” φέρεται να έστειλε ένα email στους σοσιαλδημοκράτες ευρωβουλευτές συναδέλφους του ως μέλος της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ – Μαρόκου. Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναφέρει ο ρεπορτάζ, ο ναπολιτάνος ευρωβουλευτής ζητούσε από τους συναδέλφους του να καταψηφίσουν παράγραφο στην οποία υπήρχαν αιχμές για χρηματισμό ποδοσφαιρικών παραγόντων για να καταλήξει το Κατάρ να φιλοξενήσει εν τέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα