back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Τσίπρας: Ο λαός δεν χρειάζεται φιλοδωρήματα αλλά αύξηση εισοδήματος

Διαβάστε επίσης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στην αγορά του δήμου Κορυδαλλού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκή φιλοδωρήματα» τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός σε μια χώρα όπου το 85% θα χρειαζόταν food pass για να ζήσει, όχι δεν θα είχα μούτρα να πανηγυρίζω, αλλά ούτε να κυκλοφορώ στον δρόμο. Αυτό όμως συμβαίνει σήμερα. Πανηγυρίζουν για τα 20 ευρώ το μήνα στο σούπερ μάρκετ για το 85%, όχι για τους αδύναμους, για τη μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή της ελληνικής κοινωνίας που περνάει τρομακτικές δυσκολίες. Ο ελληνικός λαός όμως δεν χρειάζεται ανεπαρκή φιλοδωρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Χρειάζεται δίκαιη αύξηση του μισθού και του εισοδήματος. Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και τέλος της αισχροκέρδειας» τονισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε εκ νέου τις προτάσεις του κόμματος για αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, αύξηση και στους δημόσιους υπαλλήλους 10% τουλάχιστον, καθώς – όπως είπε- είναι για δέκα χρόνια με μισθούς που είναι καθηλωμένοι, μείωση των οριζόντιων φόρων, του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ και δίκαιη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή μέρους της ονομαστικής αξίας και 120 δόσεις.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα δώσει όμως ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει Δικαιοσύνη», επεσήμανε.

Γιώργος Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα