back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ν. Τζανάκης: Έρχεται μεγάλο κύμα γρίπης – Αποτελεσματικό το εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

Καμπανάκι κινδύνου για την αύξηση κρουσμάτων της γρίπης έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Περνάμε πιο βαριά τις χειμωνιάτικες ιώσεις… Κυριολεκτικά περίπου οι μισοί Έλληνες είτε βήχουν, είτε έχουν καταρροή, με τη γρίπη να πρωτοστατεί και την Covid να ακολουθεί σε συχνότητα με πιο ήπια συμπτώματα τις περισσότερες των περιπτώσεων, ενώ στα μικρά παιδιά αλλά και στους ευάλωτους πολύ μεγάλη ζημιά και ταλαιπωρία κάνει ο RSV. Συγκεκριμένα, σε όσους ενήλικες έχω διαγνώσει αυτή τη νόσο, όλοι ακολουθούν μία περίοδο 15 – 20 ημερών με ένα τρομακτικό και πολύ επώδυνο και επίπονο βήχα, ο οποίος τους χαλάει την ποιότητα ζωής», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Για τα εμβόλια της γρίπης ο Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι έχουν πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αποτροπή εκδήλωσης βαρειας νόσου. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 25.000 με 30.000 νέα κρούσματα γρίπης καθημερινά στον ελληνικό πληθυσμό, πιθανότατα μέσα στο Γενάρη να φτάσουμε τα 80, 90 και 100.000 κρούσματα. Είναι αριθμοί που τρομάζουν, καθότι μέσα σε αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα βρεθούν και 1.000, 1.500 που θα χρειαστεί καθημερινά να τα φροντίσουμε στα νοσοκομεία. Επομένως, πρέπει να προετοιμαστούμε και όσοι δεν έχουμε κάνει το εμβόλιο να το κάνουμε, ώστε ατομικά να περάσουμε τη νόσο ελαφρότερα και συλλογικά. Να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε υγειονομικά το τσουνάμι αυτό της γρίπης που αναμένεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα