back to top
35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

35.6 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Ν. Κουγιουμτζής: Με σύμμαχο τον καλό καιρό τονώθηκε η κίνηση στην αγορά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Διαβάστε επίσης

 

Θετικά αποτιμούν οι έμποροι την κίνηση στα καταστήματα τις γιορτές, παρά την περιορισμένη -λόγω ακρίβειας- αγοραστική δυνατότητα της πλειονότητας του καταναλωτικού κοινού.

«Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο κόσμος κυκλοφόρησε στην πόλη, μπήκε στα καταστήματα και έκανε αγορές. Η γενική προτίμηση αφορούσε σε δώρα μικρότερης αξίας, ωστόσο καταγράφηκαν σχετικά καλές επιδόσεις συγκριτικά με την περασμένη χρονιά» είπε στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πρωτεύουσας, Νίκος Κουγιουμτζής.

Το αποτύπωμα της εορταστικής περιόδου, στον απόηχο δυο και πλέον χρόνων πανδημίας, κρίνεται -σε γενικές γραμμές- ικανοποιητικό, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την οικονομία. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ Κουργιουμτζή «το πιο ευοίωνο στοιχείο είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί τον στυλοβάτη της απασχόλησης στη χώρα».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε αισιοδοξία για τις προοπτικές της νέας χρονιάς, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν, ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις που έρχονται μετά τις γιορτές και θα διαρκέσουν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα περιλαμβάνεται και η Κυριακή 15 Ιανουαρίου οπότε θα μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί έως τις  6 το απόγευμα.

Ως προς την καταναλωτική δυναμική, εκτίμησε ότι θα τονωθεί με όπλο τη μείωση των τιμών που διαφαίνεται μονόδρομος για τους εμπόρους.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας σημειώνει ότι οι μεγαλύτερες εκπτώσεις θα γίνουν στα είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ συνιστά στους αγοραστές -μεταξύ άλλων –να κάνουν έρευνα αγοράς όχι μόνον για την αρχική και νέα τιμή, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα