back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου. Σύμφωνα με το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής έκθεσης η αιτία θανάτου του πυγμάχου είναι η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Σύμφωνα με την  έκθεση των ιατροδικαστών, στο κεφάλι του νεαρού αθλητή εντοπίστηκαν βαρύτατες κακώσεις, ενώ το επόμενο στάδιο είναι να ερευνηθεί η προέλευση των τραυμάτων.

Tην κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία Βασίλη Τόπαλου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδια για θέματα αθλητισμού Βιργινία Σακελλαροπούλου από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο.

Ο Βασίλης Τόπαλος τραυματίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του (αγώνες σπάρινγκ), στο γυμναστήριο όπου πήγαινε, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε στις τουαλέτες.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι και νοσηλεύθηκε  στη ΜΕΘ μέχρι το θάνατό του.

Η ανακοίνωση του Τζανείου, του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, αναφέρει ότι «ο ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ., στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση, και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα