back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Χάρι κηρύττει ανοικτό πόλεμο στο Μπάγκιγχαμ – Κατηγορεί τον Γουίλιαμ για σωματική επίθεση

Διαβάστε επίσης

Στην σωματική βια που άσκησε εναντίον του ο αδελφός του πρίγκιπας διάδοχος Γουίλιαμ αναφέρεται ο Δούκας του Σάσεξ στην πολυαναμενόμενη βιογραφία του με τίτλο «Spare» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. Η βρετανική εφημερίδα Guardian εξασφάλισε – κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας όπως σημειώνεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της –  την προδημοσίευση επίκαιρων αποσπασμάτων του βιβλίου με το οποίο ο Χαρι αναμένεται να κηρύξει «ανοιχτό πόλεμο» με τη βασιλική οικογένεια.

Σε ένα από αυτά ο Χάρι αφηγείται την έντονη αντιπαράθεση που είχαν τα δύο αδέρφια στο σπίτι του στο Λονδίνο το 2019. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, ο Γουίλιαμ χαρακτήρισε τη Μέγκαν Μαρκλ «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή», παπαγαλίζοντας, όπως λέει ο Χάρι, όλα όσα αναπαράγει ο Τύπος για τη σύζυγό του.

Εκείνη η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε μέχρι το σημείο που ο Γουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, έσπασε την αλυσίδα που φορούσα και με έριξε στο πάτωμα», όπως διαβάζουμε από τον Πρίγκιπα Χάρι. Στη συνέχεια ο Γουίλιαμ τον προκάλεσε να ανταποδώσει τη σωματική βία, αλλά ο Χάρι δεν ενέδωσε, ενώ όπως υποστηρίζει ο Χάρι, η επίθεση του Γουίλιαμ δημιούργησε ορατά τραύματα στην πλάτη του

Σύμφωνα με τον Guardian ” η πρωτοφανής αυτή σκηνή είναι μία από τις πολλές στο αυτοβιογραφικό  Spare, το οποίο θα εμφανισθεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων σε ολόκληρο τον κόσμο την επόμενη εβδομάδα και είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη οργή στη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Ο τίτλος του βιβλίου προέρχεται από ένα παλιό ρητό στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους: ότι ο πρώτος γιος είναι κληρονόμος τίτλων, εξουσίας και περιουσίας, και ο δεύτερος είναι επομένως εφεδρικός, αν συμβεί οτιδήποτε στον πρωτότοκο.”

Η συγκεκριμένη σκηνή της προδημοσίευσης εκτυλίσεται στο σπίτι του Χάρι στο Nottingham Cottage το 2019, όταν ο αδελφός του χαρακτήρισε την Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «σκληρή». Ο Χάρι  του απάντησε ότι υιοθετεί  το «αφήγημα του Τύπου» για την Αμερικανίδα σύζυγό τουκαι πρόσθεσε  «Σοβαρά μιλάς; Βοήθησέ με; Συγγνώμη – έτσι το ονομάζετε αυτό; Με βοηθάς με αυτό ;

Αυτό το σχόλιο, λέει ο Χάρι, εξόργισε τον αδελφό του, ο οποίος άρχισε να πηγαίνει απειλητικά προς το μέρος του. Ο Χάρι, πήγε στην κουζίνα, με τον έξαλλο αδελφό του να τον ακολουθεί. Έδωσε στον αδελφό του ένα ποτήρι νερό και είπε: Γουίλι, δεν μπορώ να σου μιλήσω όταν είσαι έτσι. Άφησε κάτω το ποτήρι και μετά ήρθε κατά πάνω μου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με έπιασε από τον γιακά, σπάζοντας την αλυσίδα που φορούσα  και με χτύπησε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Ξάπλωσα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει.

Ο Χάρι γράφει ότι ο Γουίλιαμ τον παρότρυνε να απαντήσει και αυτός με τη βία , επικαλούμενος καβγάδες που είχαν ως παιδιά , αλλά αρνήθηκε να το κάνει. Ο Γουίλιαμ έφυγε, λέει ο Χάρι, και μετά επέστρεψε «μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη».

Όταν ο Γουίλιαμ έφυγε ξανά, γράφει ο αδερφός του, γύρισε και φώναξε πίσω: «Δεν χρειάζεται να πεις στη Μεγκ γι’ αυτό που συνέβη».

«Εννοείς ότι μου επιτέθηκες;»

«Δεν σου επιτέθηκα ».

Η δυσαρέσκεια του Χάρι για το ότι είναι ο «εφεδρικός» του θρόνου  είναι το ενοποιητικό θέμα του βιβλίου του γράφει ο Guardian.  Μάλιστα ο Χάρι αφηγείται την ιστορία του πώς ο πατέρας του, πλέον βασιλιάς Κάρολος, φέρεται να είπε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, την ημέρα της γέννησης του Χάρι: «Υπέροχο! Τώρα μου δώσατε έναν κληρονόμο και ένα εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε».

Πηγή: The Guardian

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα