back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Οι αρχές της Βολιβίας απελαύνουν βουλευτή κόμματος της άκρας δεξιάς της Ισπανίας

Διαβάστε επίσης

Βουλευτής του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, ο Βίκτορ Γκονθάλεθ, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως απελάθηκε από τις αρχές της Βολιβίας, όπου είχε πάει για να υποστηρίξει τον φυλακισμένο ηγέτη της βολιβιανής δεξιάς αντιπολίτευσης Λουίς Φερνάντο Καμάτσο.

«Ενώ είχα ήδη καθίσει στο εσωτερικό αεροσκάφους δύο αστυνομικοί με ενημέρωσαν πολύ σωστά ότι απελαύνομαι από τη Βολιβία», ανέφερε μέσω Twitter ο ισπανός βουλευτής, μεταφορτώνοντας φωτογραφίες της εντολής απέλασής του.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βολιβίας, ο Φρέντι Μαμάνι, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως ο κ. Γκονθάλεθ βρισκόταν στην επικράτεια για «να υποκινήσει βία στη χώρα» και επιδόθηκε σε «ενέργειες που διατάραξαν τη δημόσια τάξη».

Ο βουλευτής έφθασε το σαββατοκύριακο στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, προσκεκλημένος της Επιτροπής Πολιτών της Σάντα Κρους, ισχυρής οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών και εργοδοτών, η οποία υποστηρίζει τον κ. Καμάτσο, κυβερνήτη της επαρχίας Σάντα Κρους και μορφής της δεξιάς αντιπολίτευσης.

Ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο συνελήφθη και προφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή, καθώς τον βαρύνει η κατηγορία της υποκίνησης του «πραξικοπήματος» του 2019 εναντίον του αριστερού πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, που είχε εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία εκείνη τη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα