back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η αντιπαράθεση για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου – Διαφοροποίηση Α. Λοβέρδου

Διαβάστε επίσης

Την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι κατανοεί πως με τη γνωμοδότησή του θέλει να καλύψει την απαγόρευση του ελέγχου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αφού παρατήρησε ότι πρόκειται για γνωμοδότηση που δεν δεσμεύει κανέναν και όχι για διάταξη, διατύπωσε τη γνώμη ότι για περιπτώσεις παρακολουθήσεων όπως η δική του, που αφορούν περιόδους προγενέστερες του νόμου του 2022,θα έπρεπε να γίνει ο έλεγχος από την ΑΔΑΕ.

Αντιθέτως, ιδιαίτερα αυστηρή στην κριτική της, υπήρξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γνωμοδότηση είναι και θεσμικά άστοχη και νομικά εσφαλμένη κατά την πλειοψηφία του νομικού κόσμου της χώρας, ενώ μπορεί να εκληφθεί ως προσπάθεια επηρεασμού. «Δυστυχώς με αυτή τη μεθόδευση προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε κόλαφο την κοινή δήλωση των 16 Συνταγματολόγων που καταγγέλλουν ως αντισυνταγματική και άτοπη την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επίσης, είπε ότι κόλαφο αποτελεί και η επιλογή να πέφτει σκοτάδι στο σκάνδαλο των υποκλοπών, λέγοντας ότι την ευθύνη γιαυτό θεωρούμε ότι πρέπει να την αποδώσουμε στον πρωθυπουργό.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα