back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με νέα σημαντική πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την αυριανή ημέρα έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο ενέργειας στη χώρα μας. Η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο στα 58,44 ευρώ, μειωμένη κατά 33 % σε σχέση με τη σημερινή ημέρα ενώ από το περασμένο Σάββατο, η τιμή έχει μειωθεί κατά 75 %. Στην κορύφωση της κρίσης, το περασμένο καλοκαίρι, η τιμή του ρεύματος είχε φθάσει στα 697 ευρώ με τη μέγιστη τιμή να ξεπερνά ενδοημερήσια τα 930 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η αυριανή τιμή είναι από τις χαμηλότερες στην ΕΕ καθώς στην πλειονότητα των χωρών διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω των 130 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

H νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην Αγία Πετρούπολη.

Στο ουκρανικό μέτωπο μετέβαινε το ελικόπτερο που συνετρίβη κοντά στο Κίεβο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τον Ουκρανό υπουργό εσωτερικών, τον υφυπουργό και τον Γραμματέα του υπουργείου – 25 οι τραυματίες, μεταξύ τους 10 παιδιά.

Για “τρομερή τραγωδία και ανείπωτο πόνο” έκανε λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας (SBU) «ξεκίνησαν προανάκριση» για τη συντριβή του ελικοπτέρου λέγοντας πως «εξετάζονται πολλές εκδοχές.

Κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος απαγγέλθηκαν στη Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, λογίστρια του φερόμενου ως εγκεφάλου του Qatargate προφυλακισμένου πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.  Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής Μαρκ Άνγκελ, από το Λουξεμβούργο, εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΚ, με 307 ψήφους, αντικαθιστώντας την Εύα Καϊλή. Επίσης, σήμερα αποφασίζει το ΕΚ για την άρση ασυλίας των κ.κ. Καϊλή και Σπυράκη.

Αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Κορυδαλλού. Όπως είπε οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και ο χώρος θα αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αφού ο κ. Μητσοτάκης εδώ και έναν χρόνο επιδοτεί την αισχροκέρδεια και συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, τώρα θυμήθηκε να τάξει καλύτερους μισθούς λίγο πριν τις εκλογές», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Όσοι ψάχνουν πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία μας, είναι εκτός τόπου και χρόνου”, τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με την υπό κατάθεση διάταξη της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό από τις εκλογές νεοναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων.

Στις 14 Μαίου οι εκλογές στην Τουρκία όπως την κατέδειξε, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο ο  Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος. Όπως είπε “στις 14 Μαΐου 1950, ο αείμνηστος Μεντερές είπε ‘φτάνει πια’ και βγήκε από την κάλπη με μεγάλη νίκη”.

Σήμερα, στην Ουάσιγκτον, η συνάντηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Στο επίκεντρο η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

“Ούτε μία σφαίρα, πολλώ δε μάλλον μαχητικά αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, δεν πρέπει να πωληθούν σε μία χώρα, που απειλεί την ειρήνη στη νοτιοανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με δελτίο Τύπου ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, διευκρινίζει ότι με τη χθεσινή του επιστολή προς τον υπ. Δικαιοσύνης, ουδέποτε συνομολόγησε ότι παύουν οι ελεγκτικές αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ. Κάποιοι βιάστηκαν να με “ερμηνεύσουν”, τονίζει και επαναλαμβάνει ότι η επιστολή του ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς πώς αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες εφαρμογής μιας διάταξης που εμπεριέχει “αοριστίες και ασάφειες”.

Εξελίξεις για την δημοσκοπική εταιρεία Marc και τις οικονομικές δοσοληψίες με τις εταιρίες «Ιονία Τεχνική» και ΚΥΡΑ Α.Ε. Το μεσημέρι ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης κατέθεσαν έγγραφη αναφορά για τα εικονικά τιμολόγια της χωματουργικής εταιρείας στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ζητούν να διερευνήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Σ’ εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κλειδί Βοιωτίας. Στο σημείο 28 πυροσβέστες με ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα.

Τερματικό σταθμό τη στάση “ΣΕΦ” θα έχουν αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου τα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 7 “Ασκληπιείο Βούλας- Αγ. Τριάδα Πειραιά” από τις 10 το πρωί ως τις 12:30 το μεσημέρι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατεύματα στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να καταστείλουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, όμως η σκληροπυρηνική θέση του Γερεβάν εμποδίζει κάτι τέτοιο. Παρά το γεγονός ότι είμαστε σύμμαχοι… η Αρμενία προτιμά να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, κατέληξε ο Λαβρόφ.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Με τις πρώτες αναμετρήσεις ξεκίνησε ήδη η φάση των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας και το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός να ξεχωρίζει. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Και ο καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα