back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στο προσωπικό του email δέχθηκε από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Θανάσης Μπούρας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος. Όπως είπε, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ περιμένει από την επιτροπή πότε θα τον καλέσει.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ακόμα 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν με Predator από το παρακράτος Μητσοτάκη επικαλούμενο το insidestory.gr, το οποίο λέει ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που «μολύνθηκαν» με το κακόβουλο λογισμικό και παρακολουθούνταν από το παρακρατικό κέντρο του Μεγάρου Μαξίμου. Οι εξελίξεις αυτές έρχονται, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση μία μέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ καταλήγει η ανακοίνωση.

Εννέα πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου βρίσκονται ήδη υπό έλεγχο για το αν διαθέτουν τα αποθέματα φαρμάκων που χρειάζεται προκειμένου να τροφοδοτήσουν την αγορά ενημέρωσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η κατάσταση με το θέμα των ελλείψεων αρχίζει να ομαλοποιείται μετά και τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα. Απαντώντας σε επίκαιρη του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για τις ελλείψεις φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι «όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που σχετίζονται με τον κλάδο του φαρμάκου, συμφώνησαν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», διερωτώμενος ταυτόχρονα μήπως αυτοί που ενοχλούνται με το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι εκείνοι που προτιμούν τις έγγραφες συνταγογραφήσεις προκειμένου να γίνονται συνεννοήσεις.

Την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωζώνη -που έφτασε στο 13%- κατέγραψε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανάμεσα σε 22 κράτη μέλη που επίσης κινήθηκαν πτωτικά. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν το «σερί» μείωσης κατανάλωσης ενέργειας στην χώρα μας συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες του έτους έως και τον Νοέμβριο, όπως προκύπτει και από τα μηνιαία δελτία του ΑΔΜΗΕ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό κατέγραψε η Σλοβακία -κατά 12%- και ακολουθούν η Λιθουανία και η Ρουμανία, με 9%.

Σήμερα το βράδυ αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σε μεγάλες μειώσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι πάροχοι, καθώς έχει σημειωθεί πτώση της τιμής του στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική βιομηχανία μέσα από κοινή επιστολή των Προέδρων των βιομηχανικών οργανώσεων προς τον πρωθυπουργό με θέμα το ενεργειακό κόστος και τις επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις. Καταγράφοντας την εκτόξευση των τιμών, ζητούν αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική και σειρά μέτρων που θα περιορίσουν το ανταγωνιστικό μειονέκτημα που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα ζητούν και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους.

Μειωμένη είναι η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά αυτή την ώρα παρότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές για τους καταναλωτές. Το ρεπορτάζ ετοίμασε ο Πάνος Θεοδωρόπουλος…

Την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση που βάζει φρένο στα εγκληματικά στοιχεία, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές το 2023, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος. Όπως είπε -μεταξύ άλλων- «μόνη γραμμή ουσιαστικής άμυνας είναι να μην ψηφιστεί ο Κασιδιάρης από το εκλογικό σώμα». «Ισορροπούμε δηλαδή πάνω σε ένα πολύ λεπτό σχοινί» κατέληξε ο συνταγματολόγος.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών τύπων μεν, αλλά όχι βαριά άρματα μάχης .

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του «ψευτογιατρού» ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, προκαλώντας τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους. Τους έπειθε να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων. Για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ. Ο ψευτογιατρός διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη.

Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η έναρξη της δίκης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες και οι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. 186 ασθενείς κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα, 147 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Στην Ελλάδα και η νέα υποπαραλλαγή Όρθρος. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 93 κρούσματα.

Και ο καιρός: Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται διαδοχικές καιρικές διαταραχές έως τη Δευτέρα.

Πρόσκαιρη εξασθένηση των βροχοπτώσεων στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα