back to top
21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Από 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του Market Pass, που αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά.Ειδικότερα, η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σήμερα Σάββατο, στο οποίο προσδιορίζονται οι σχετικές λεπτομέρειες αναφορικά με τα κριτήρια, τους δικαιούχους και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Σημειώνεται ότι, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία από τηνΦεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου και οι δικαιούχοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς Taxis. 

 Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης για την αποφασιστική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από την Αλεξανδρούπολη, όπου συναντήθηκε με 27 πρέσβεις χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Βρετανίας και της Ελβετίας. 

 Το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται από κανέναν και με κανένα τρόπο, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας με ονομαστική αναφορά μάλιστα στον ίδιο τον πρωθυπουργό «Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τουρκική ηγεσία στον αδιέξοδο δρόμο της πόλωσης. Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο. συμπληρώνει ο κ. Οικονόμου 

Ένταση μεταξύ Σουηδίας και Τουρκίας, με τις διαδηλώσεις στην Στοκχόλμη να δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών όταν ο ακροδεξιός Ράσμους Παλουντάν έκαψε σε διαδήλωση αντίγραφο από το κοράνι. Την συγκεκριμένη ενέργεια καταδίκασε  Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ ο οποίος  δήλωσε ότι οι ισλαμοφοβικές προκλήσεις είναι αποτρόπαιες. 

Πυρά κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του απόψε στη Χαλκίδα.Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρό, διψήφιο ποσοστό «για να έχετε και πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή» όπως είπε  και συμπλήρωσε: «Το μάθαμε πια το κόλπο του ψεύτη βοσκού, που φώναζε: “Λύκος, λύκος“. Έτσι, και ο κ. Μητσοτάκης λέει: “Τσίπρας, Τσίπρας”. Αλλά δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη. Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη». 

Έρευνα για να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη διακίνηση μαύρου χρήματος στην υπόθεση του 66χρονου αποκαλούμενου  “ψευτογιατρού” ,που αποκαλύφθηκε πρόσφατα ,έχει διατάξει ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. 

Η παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας. 

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα  τη φωτογραφία και τα στοιχεία του ψευτογιατρού που, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, με πέντε εξ αυτών, μάλιστα, να έχουν πεθάνει. Πρόκειται για τον Διονύση Τριανταφύλλου του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης, γεννημένο στις 24 Σεπτεμβρίου 1957 στην Αθήνα. Διώκεται για ανθρωποκτονίες και απάτη κατ’ εξακολούθηση.  

Στη σύλληψη ενός 22χρονου προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα το πρωί της Παρασκευής (20-1-2023). Παράλληλα αναζητείται 38χρονος αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τους δύο δράστες της δολοφονικής επίθεσης. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την  αστυνομική έρευνα, χθες  το πρωί, στην Καλαμάτα οι δράστες ανέμεναν τον 47χρονο, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ τους, όπου ο 38χρονος διαπληκτίστηκε μαζί του και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή 

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησε σήμερα το βράδυ και επίσημα το “Πατρινό Καρναβάλι“, «μετά από τρία χρόνια πανδημίας και αποκλεισμού των εκδηλώσεων» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, παρουσία πλήθους κόσμου στην Πλατεία Γεωργίου παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης 1-0 

Άρης – Βόλος. 3-0 

Και ο καιρός…. 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα