back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Ο. Κεφαλογιάννη: Στη ΝΔ πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις-Έχει αποδειχθεί ότι η αυτοδυναμία εγγυάται μεγαλύτερη σταθερότητα

Διαβάστε επίσης

 

Τη βαρύτητα της πρώτης κάλπης υπογράμμισε η πρώην υπουργός και βουλευτής Ά Αθήνας με τη ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη εν όψει των αναμενόμενων εκλογών με απλή αναλογική, που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την πρωτιά, τις δυναμικές των κομμάτων και την αυτοδυναμία, ενώ δεν αποκλείεται να κρίνουν και τις πιέσεις στη διαδρομή προς τις δεύτερες κάλπες, με ενισχυμένη αναλογική.

Εμμένοντας στον διακηρυγμένο ως ρεαλιστικό στόχο της αυτοδυναμίας, αλλά όχι αναγκαστικά και της μονοκομματικής κυβέρνησης, δήλωσε: «Εμείς στη ΝΔ πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις. Στην χώρα μας έχει αποδειχθεί ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις εγγυώνται μεγαλύτερη σταθερότητα.
Από εκεί και πέρα, αν χρειαστεί οποιαδήποτε συνεννόηση, όλα τα κόμματα θα πρέπει να επιδείξουν ωριμότητα» δήλωσε στον Αθήνα 984 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, σε απάντηση σχετικής ερώτησης.

Αναφορικά με το αν θα έπρεπε να δρομολογηθεί άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μετά τις διευκρινίσεις του επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τους λόγους που ζήτησε να παρευρεθεί ενώπιόν τους, τόνισε πως «Το γεγονός ότι ο κ. Ράμμος αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει με επιστολή του, όσα συζητήσαμε την επόμενη ημέρα στην Επιτροπή, -η οποία είχε συγκληθεί προς διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ για υποκλοπές των επικοινωνιών στο τηλεφωνικό του κέντρο το 2016 στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- αποδεικνύει από μόνο του ότι όντως δεν ήταν σωστός ο τρόπος που προσπάθησε να φέρει το θέμα στη Βουλή….Στην ουσία, η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια ανοιχτή πληγή, που πρέπει να κλείσει. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε στις εκλογές με το θέμα αυτό ανοικτό, πρέπει να πέσει άπλετο φως, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, ώστε να μην πάμε στις κάλπες με μια μονοθεματική αντιπαράθεση».

Η κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε ανυπόστατες τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ ακολουθεί παρελκυστική τακτική μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ώστε να προκηρυχθούν εκλογές, να διαλυθεί η Βουλή και να παραπεμφθεί το ζήτημα στις καλένδες. Όπως είπε: «Από την πρώτη στιγμή, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες. Τόσο με την σύγκληση της Εξεταστικής Επιτροπής και Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όσο και με την ψήφιση του νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, που έβαλε σε τάξη ένα περιβάλλον όπου υπήρχαν θεσμικά κενά…
Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θεσμικά ζητήματα αναλόγως της πλευράς στην οποία βρισκόμαστε σε κάθε συγκυρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ -επί δικής του διακυβέρνησης- ουδέποτε θέλησε να συζητήσει θέματα διαφάνειας που θέταμε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, μας παρέπεμπαν σε άλλα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω διότι ήμουν και τότε μέλος της Επιτροπής Θεσμών… Όλα στο φως λοιπόν. Όλα διερευνώνται από τη δικαιοσύνη και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλό είναι να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει».

Σε αυτό το πλαίσιο, άφησε βολές για τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται το σεβασμό στους θεσμούς: «Να μιλάμε λοιπόν για τα θέματα θεσμών, αλλά να θυμόμαστε ποιοι τα σέβονται πάντα και ποιοι αλλάζουν θέση, αναλόγως της πλευράς στην οποία βρίσκονται».

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, η Όλγα Κεφαλογιάννη εκτίμησε πως «μόνο καλές υπηρεσίες στη χώρα δεν προσφέρει το ότι μπήκε το συγκεκριμένο ζήτημα στη δημόσια συζήτηση, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση». Και τόνισε ότι «δεν είναι σωστό να δημιουργούνται σκιές πάνω στο μείζον ζήτημα της θωράκισης της εθνικής μας άμυνας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα