back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ο Roderick Beaton και ο Χάρης Βλαβιανός συνομιλούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ!

Διαβάστε επίσης

 

Πώς βλέπει τους Έλληνες ένας Βρετανός, που έχει μελετήσει την ιστορία και τη λογοτεχνία της χώρας μας; Ο Roderick Beaton, o οποίος δίδαξε σύγχρονη ελληνική και βυζαντινή ιστορία, γλώσσα και λογοτεχνία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου και κατείχε την έδρα Κοραή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, συνομιλεί με το συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό, την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά».

Αφορμή για τη συνάντησή τους, το βιβλίο του Beaton «Οι Έλληνες- Μία Παγκόσμια Ιστορία» (εκδ Πατάκη), που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο Roderick Beaton έχει γράψει πολλά βιβλία με θέματα που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, όπως:
Η ιδέα του έθνους στην ελληνική λογοτεχνία (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2015), Εισαγωγή στη νεότερη ελληνική λογοτεχνία (Νεφέλη 1996), η βιογραφία του Γιώργου Σεφέρη Γιώργος Σεφέρης: περιμένοντας τον άγγελο (Ωκεανίδα 2003· νέα έκδοση, Εκδόσεις Πατάκη 2023), η μελέτη Ο Καζαντζάκης μοντερνιστής και μεταμοντέρνος (Εκδ. Καστανιώτη 2009), O πόλεµος του Μπάιρον (Εκδόσεις Πατάκη 2015), Eλλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους (Εκδόσεις Πατάκη 2020), Οι Έλληνες: Μια παγκόσμια ιστορία (Εκδόσεις Πατάκη 2022), καθώς και το μυθιστόρημά του Τα παιδιά της Αριάδνης (Εκδ. Καστανιώτη 1999).

Επιμέλεια-παραγωγή: Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα