back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην άνοδο του Κηφισού και στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου που σημειώθηκε νωρίτερα στον ύψος της Μεταμόρφωσης. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Ελευσίνα, αλλά και στην έξοδο για Λαμία, στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο

Αγωνία για τον εντοπισμό των δυο χειριστών του μαχητικού αεροσκάφους Fantom –4 της πολεμικής αεροπορίας, που κατέπεσε στις 10:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Οι έρευνες των πλωτών και εναέριων μέσων επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατάκολου, όπου εντοπίστηκαν νωρίτερα το μεσημέρι συντρίμμια του αεροσκάφους. Αδιευκρίνιστο παραμένει το εάν οι δύο χειριστές, που έκαναν πτήση “χαμηλής ναυτιλίας”, δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος με κατώτατο τα 300 πόδια, πρόλαβαν το εγκαταλείψουν.

Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ιαπωνίας, η οποία αναβαθμίζει τις διμερείς σχέσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα και ενισχύει τη συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υπέγραψαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Fumio Kishida στο Τόκιο…………. Περισσότερα θα μας πει ο

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του πανηγύρισε τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. O Τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα “προφητικό” ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος Πορθητής χαρακτηρίζοντας τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί ως “δεύτερη Άλωση”.

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησε το μεσημέρι υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες, την Παναγιά και τις Β.Α ακτές της Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς για πιθανές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών, συναγωγών και διπλωματικών αποστολών στην Κωνσταντινούπολη, στη δεύτερη τέτοια προειδοποίηση που εκδίδεται μέσα σε τέσσερις ημέρες, μετά τα περιστατικά καψίματος του Κορανίου στην Ευρώπη.

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο υπαινιγμός της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, ότι μια μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να είναι προϊόν εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη, μέσω του υλικού των υποκλοπών.

Σκληρή κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 χαρακτήρισε αθλιότητα την αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου. Πρόκειται για δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που φέρθηκαν άθλια στο Σύνταγμα είπε. Υπάρχουν όμως και όρια, πρόσθεσε ο κ Δουδωνής στο σταθμό μας.

«Ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης» και «έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος» χαρακτήρισε, στη δίκη, την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στη η Ζωή Κωνσταντοπούλου , η οποία μίλησε για «συγκάλυψη εγκλήματος» και συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης. Έγινε λυσσαλέα προσπάθεια να συρρικνωθεί η πραγματική διάσταση του εγκλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας η οποία μίλησε, σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα, για μεθοδεύσεις που είχαν ως αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να δικάζονται για πλημμελήματα. Η υπόθεση του Ματιού δεν αφορά ένα ατύχημα. Αυτό που έγινε στο Μάτι δεν είναι ατύχημα. Δεν έγινε κατά λάθος .Είναι έγκλημα κατέληξε η μάρτυρας.

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας παιδιού 2,5 ετών που μεταφέρθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Χανίων, έχοντας καταπιεί tuboflo, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι γονείς του. Το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στα Χανιά από το Κέντρο Υγείας Κισσάμου και διασωληνώθηκε.

Αύριο, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα προνοιακά, οικογενειακά και στεγαστικά επιδόματα, συνολικού ύψους άνω των 197 εκατομμυρίων ευρώ σε 740.611 δικαιούχους.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Λουτρό αίματος” στο Πακιστάν. Τουλάχιστον 33 νεκροί και περισσότεροι από 150 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ.

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού, αύριο, στην Αττική. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 10 βαθμοί, κι αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα