back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Πόλο: Απόλυτο φαβορί ο Ολυμπιακός στο Final-4 Κυπέλλου γυναικών

Διαβάστε επίσης

Με τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό να είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, διεξάγεται το διήμερο 3-4 Φεβρουαρίου, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» της Πάτρας, το 6ο final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες», που έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο στις τέσσερις από τις προηγούμενες πέντε διοργανώσεις, αναμένεται να έχουν εύκολο έργο στον ημιτελικό της Παρασκευής (3/4), απέναντι στον «πρωτάρη» Άλιμο, ενώ σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το έτερο ζευγάρι, που φέρνει αντιμέτωπους τον Εθνικό και τη Βουλιαγμένη.

Ανίκητος εντός συνόρων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια (από τους τελικούς των πλέι-οφ του 2019), ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Πάτρα για να προσθέσει άλλον έναν τίτλο στο ενεργητικό του, πριν στρέψει την προσοχή του στις μεγάλες μάχες που ακολουθούν με τη Ματαρό, για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο ημιτελικός με τον Άλιμο δεν αναμένεται να κρύβει… παγίδες για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς, ενώ ο τελικός μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολος, κάτι που πάντως εξαρτάται πρωτίστως από την απόδοση των «ερυθρολεύκων».

Ο ΝΑΣ Άλιμος, η ομάδα την οποία δημιούργησε πριν περίπου τρία χρόνια η Αλεξάνδρα Ασημάκη και μετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Α1, πέτυχε το στόχο του στο κύπελλο με την πρόκριση στην τετράδα και θα κοιτάξει να απολαύσει τον αγώνα και να εμφανιστεί πιο ανταγωνιστικός από το αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος, στο οποίο ηττήθηκε με 20-5.

Αντίθετα, μεγάλη μάχη αναμένεται στον πρώτο χρονικά ημιτελικό. Μετά τις καλές εμφανίσεις τους και τα θετικά αποτελέσματα που απέσπασαν στους πρώτους προημιτελικούς του Euro Cup (και μία εβδομάδα πριν τους αγώνες ρεβάνς), Εθνικός και Βουλιαγμένη θα επιδιώξουν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (4/2), με την ελπίδα να μπορέσουν εκεί να κοντράρουν τον Ολυμπιακό.

Ο ΝΟΒ είναι η μοναδική ομάδα που έχει «σπάσει» την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία στο κύπελλο, κατακτώντας το τρόπαιο το 2019, και φέτος επιστρέφει στην τελική φάση, αφού πέρυσι έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και αποκλείστηκε.

Από την άλλη πλευρά, οι «κυανόλευκες» του Πειραιά μετέχουν για τρίτη σερί χρονιά στο final-4 και θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω, καθώς στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις ηττήθηκαν στον ημιτελικό (το 2021 από τη Βουλιαγμένη και πέρυσι από τον Ολυμπιακό).

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα στις αρχές Δεκεμβρίου, με τον ΝΟΒ να φεύγει με τη νίκη (13-10) από τον Πειραιά.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

17:00 Εθνικός-Βουλιαγμένη

19:00 Αλιμος-Ολυμπιακός

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/2

17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα