back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν λίγο μετά τις 5 οι κάτοικοι της Εύβοιας της Βοιωτίας της Μαγνησίας , αλλά και στους κατοίκους της Αττικής ,ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Δεν αποκλείεται ανάλογα και με την πορεία των φαινομένων, να σταλούν ειδοποιήσεις και σε άλλες περιοχές όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής , Γιάννη Αρτοποιό, μετά την ευρεία σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου , ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό, την Αττικής Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ελευσίνας-Θηβών, με εντολή της Τροχαίας Αττικής. Επίσης από την 06.00΄ αύριο το πρωί δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, επί της Λ. Πάρνηθος από το τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο κ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με αντιολισθητικά μέσα ενώ, περιορίζονται τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες.

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει από το επόμενο 24ωρο και την Αττική.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες . Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιεί σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή και αξιοπρεπή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο. Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ,210-5246515, θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία, ώστε να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Κλήσεις για αντίστοιχες αναφορές, μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595. Στο μεταξύ αύριο το πρωί, εκτός από το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, θα ανοίξει και μία θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4), όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ευάλωτοι συνάνθρωποί μας.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής για τη λήψη μέτρων αναλόγως με την κατά τόπους ένταση των φαινομένων, όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης. Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, οι αποφάσεις, όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης , θα ανακοινωθούν αύριο.

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες, με βαθμιαία πτώση ακόμα και 10 βαθμών, ισχυρός παγετός, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. Ειδικότερα για την Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αύριο αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από νωρίς το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, αύριο ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, όπως έγινε γνωστό.

Από σήμερα και επίσημα για ένα χρόνο η Ελευσίνα είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μπορεί οι έκτακτες καιρικές συνθήκες να απαγόρευσαν σήμερα την διαδρομή μιας από τις τέσσερις πομπές της Τελετής Έναρξης της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, εκείνη της θαλάσσιας «Ιεράς» οδού, επέτρεψε όμως την εκκίνηση της χερσαίας Πομπής των Ημεροδρόμων από τον Κεραμεικό όπου τερμάτισε στην Ελευσίνα. Συγχαίρω ολόψυχα όσους εργάστηκαν με πίστη και αυταπάρνηση για την υλοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος που εγκαινιάζουμε σήμερα, ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την τελετή έναρξης

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε σήμερα την ανατολική περιοχή της Νέας Γουινέας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή καταστροφές .Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 104 χιλιομέτρων, έναντι της αρχικής αναφοράς για εστιακό βάθος 109 χιλιομέτρων .

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα. 0-0 τελικό

Αυτή την ώρα Ιωνικός – Άρης.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια/βορειοανατολικά του νομού αναμένονται αρχικά για αύριο στην Αττική. Πριν τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και πιθανώς χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα