back to top
24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

24.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση των φαινομένων αναμένεται τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, τα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΜΥ αναμένεται να ενταθούν κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο  

Ο ίδιος συνέστησε δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, ενώ απηύθυνε ισχυρή σύσταση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία, να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί. Αύριο στον δημόσιο τομέα θα εφαρμοστεί τηλεργασία.  Με τηλεκπαίδευση αύριο τα μαθήματα, καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του νομού.   

Επίσης για αύριο και την Τρίτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Αττικής, και σε Θήβα, Λειβαδιά, και Χαλκίδα.  

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα εμπορικά καταστήματα στη βορειοανατολική Αττική με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Παράλληλα απαγορεύεται μετά τις 6 αύριο το απόγευμα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Επίσης αύριο στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.   

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, από τις έντεκα απόψε απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα 

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η λεωφόρος Σχιστού από το ύψος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι την συμβολή της με την Αθηνών-Κορίνθου. 

«Το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας προδίδει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σχολίασε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. 

Χωρίς ρεύμα παραμένουν εως αυτή την ώρα οι περιοχές Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνας, Μέγαρα, Βίλια, Οινόη και Ασπρόπυργος. Μπλακ αουτ και σε περιοχές Διρφύων και Νηλέως στην Εύβοια, σε ένα μικρό τμήμα στην Σκόπελο και στην δημοτική κοινότητα Λακερείας στη Λάρισα. 

Μεταβολές και τροποποιήσεις αύριο στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ. 
Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. athina 984.gr. Επίσης το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων κάθε γραμμής  από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές, ενώ αύριο δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. 

Ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων και ευάλωτων συμπολιτών, έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης. «Μέριμνά μας αυτή τη στιγμή είναι οι άστεγοι και ηλικιωμένοι συμπολίτες μας», τόνισε μιλώντας στην τηλεοραση του Σκαι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Υπενθύμισε τον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας 15-95, για αναφορές από πολίτες, για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι ή άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Σε λειτουργία, το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων Αχαρνών και Λιοσίων. Το Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, και η θερμαινόμενη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας Βοτανικού (Κοζάνης 4).   

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων. 
Κλειστές και οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. 

 Τραγωδία χωρίς τέλος στη Λέρο, όπου πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε και άλλο παιδάκι φτάνοντας τα 4 που έχασαν τη ζωή τους και ενώ είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετα το ναυάγιο ανοικτά του νησιού. Νωρίτερα νεκρή είχε ανασυρθεί μία γυναίκα περίπου 20 ετών.  

Σε κατάληψη του κτηρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου και του Βασιλικού Θεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε., προχώρησαν σπουδαστές και σπουδάστριες όλων των δραματικών σχολών, διαμαρτυρόμενοι για το προσοντολόγιο όπως αυτό διαμορφώθηκε από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022. Διεκδικούν επιπλέον την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Φοιτητικών Επιδομάτων στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών, και την ίδρυση Δημόσιας Σχολής Παραστατικών Τεχνών Ανώτατης Εκπαίδευσης.  

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης  θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκέντρωσε 32,4% και Ανδρέας Μαυρογιάννης 29,61%. 

0-0- στο ημίχρονο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Χωρίς τέρματα  ολοκληρώθηκε το παιχνίδι Παναιτωλικός- Αστέρας Τρίπολης. Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τη Λαμία.  Στο Περιστέρι ο αγώνας Ατρόμητος – ΑΕΚ δεν διεξήχθη, καθώς οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για το ύψος των δοκαριών. 
Η τύχη του αγώνα θα αποφασιστεί από τον αθλητικό δικαστή της Super League. 

 ΚAIΡΟΣ  

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 
2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα