back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι νεκροί από την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών που έπληξε στις 03:17 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) την κεντρική και νότια Τουρκία, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο, κι είχε εστιακό βάθος σχεδόν 18 χιλιομέτρων. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά καθώς ο σεισμός έγινε νυχτερινές ώρες και υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν Σύμφωνα με το εως τωρα απολογισμό από τοπικούς αξιωματούχους, τουλάχιστον 53εις νεκροί μονο στην Τουρκία και 420 τραυματίες μόνο στην επαρχία Μαλάτια, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Κατά την εκτίμηση της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο σεισμός είχε μέγεθος 7,4 βαθμών. Το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας υπολόγισε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο στη Σανλιούρφα, στη δική του πόλη κατέρρευσαν 16 κτίρια.

Αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας μίλησε για 17 κτίρια που κατέρρευσαν στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, προσθέτοντας πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Οσμάνιγε έκανε λόγο για 34 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Συρία και στον Λίβανο και την Κύπρο. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χαλέπι, στη Χάμα και στη Λαττάκεια της Συρίας εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

 

Ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε πως κινητοποιούνται πόροι για να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες καταστροφές, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη. Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας προειδοποιεί τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών ότι υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

Σε πλήρη εξέλιξη το «κύμα» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Πυκνή χιονόπτωση από τις 5 το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας Το χιόνι πυκνώνει ώρα όσο περνά η ώρα και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων ρίχνουν αλάτι στο οδόστρωμα.

Διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας μέχρι τα Οινόφυτα. Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών. Κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Πάρνηθα. Κλειστή και η Λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου προς την Χασιά.

Στα των μετακινήσεων…

Μεταβολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ. Από τις 6 ξεκίνησαν κάποια δρομολόγια σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας. Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την εφαρμογή OASA Telemetics καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής, διακόπτονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια από και προς Ωρωπό, Αγίους Αποστόλους, Βίλλια και Ερυθρές, ενώ σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 & 51 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Κλειστές και οι γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου Θάσου, Βόλος-Σποράδες, Αρκίτσα-Αιδηψός και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

 

Τηλεργασία, θα εφαρμοστεί σήμερα στο δημόσιο τομέα ενώ για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως, θα προσέλθουν στην εργασία τους στις δέκα το πρωί.

Με τηλεκπαίδευση σήμερα τα μαθήματα, καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί και οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του νομού. Επίσης για σήμερα αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Στις 10 π.μ. ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Επίσης για σήμερα και την Τρίτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Αττικής, σε Θήβα, Λειβαδιά, και Χαλκίδα.

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στη βορειοανατολική Αττική με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων και supermarket, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Παράλληλα απαγορεύεται μετά τις 6 το απόγευμα η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Επίσης σήμερα στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Την ίδια στιγμή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει σε 24ωρη βάση τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και είναι έτοιμο να παρέχει ασφαλή φιλοξενία στους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο.

Τα κλιμάκια Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων που αποτελούνται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς και έναν νοσηλευτή, θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία (210-5246515), ώστε να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια. Κλήσεις για αντίστοιχες αναφορές, μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, 1595.

Αποκατάσταση του συνόλου σχεδόν των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ανακοίνωσε τη νύχτα ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή: Στην Αττική έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες, ενώ ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ώρες οι εργασίες στο Γραμματικό.

Τέσσερις σταθμοί εκτός λειτουργίας στο Πέραμα

Σε Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια, το σύνολο των βλαβών έχουν αποκατασταθεί, πλην ολίγων ορεινών οικισμών στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου ήταν αδύνατη η πρόσβαση στα συνεργεία.

 

Βλάβες και στις περιοχές Μαρτίνου και Τραγανά του Δήμου Λοκρών στις περιοχές Κάστρου και Ακραιφνιού του Δήμου Ορχομενού, καθώς και στην Αλίαρτο, στις οποίες επιχειρούν συνεργεία για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση.

Τέσσερα παιδιά κατέληξαν από τα ναυάγιο με μετανάστες στη Λερο στα νοτιοανατολικά του νησιού. Αρχικά, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος μιας γυναίκας 20 ετών που ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή .

Συντηρεί την ένταση η Τουρκία. Καταλογίζει στην Αθήνα επιθετική ρητορική για προεκλογικούς λόγους, ενώ ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επέκρινε για μία ακόμη φορά τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η Ελλάδα δεν απειλείται, ούτε εκβιάζεται», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η χώρα μας δίνει έμφαση στη διεθνοποίηση της αναθεωρητικής πολιτικής της Άγκυρας.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚAIΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα