back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία και 237 στη Συρία, από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα των δύο χωρών.

Οι τραυματίες στη βόρεια Συρία ανέρχονται σε 639, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στην επαρχία Χαλέπι, που υπέστη το σκληρότερο χτύπημα, υπάρχουν πολλά θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων τα οποία κατέρρευσαν· τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στον Λίβανο και την Κύπρο. Είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 11χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αρχάγγελου με εστιακό βάθος 10 χλμ.

Σε πλήρη εξέλιξη το «κύμα» της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε ξανά λίγο πριν από τις 8 το πρωί στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας τους για επικίνδυνες χιονοπτώσεις ως τις μεσημβρινές ώρες και καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους.

Σταδιακά αρχίζει να το στρώνει και σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Γλυφάδα. Έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα στον Σταυρό στην Αγία Παρασκευή με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οδηγών στην Μεσογείων να γίνεται μετ’ εμποδίων και στα 2 ρεύματα.

Κλειστή η Αθηνών Λαμίας από Καλυφτάκη έως Οινόφυτα. Ανοιχτή αυτή την ώρα σε όλο το μήκος της η Αττική οδός. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην Κατεχάκη.

Μεταβολές και τροποποιήσεις ισχύουν στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, τα πλοία λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Κλειστές πορθμειακές γραμμές.

Με τηλεργασία δουλεύει σήμερα ο Δημόσιος Τομέας. Από τις 10 θα προσέλθουν στη εργασία τους όσοι δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ. Επίσης για σήμερα και την Τρίτη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Αττικής, σε Θήβα, Λειβαδιά, και Χαλκίδα.

Κλειστά τα καταστήματα στη ΒΑ Αττική. Ανοικτά έως τις 6 το απόγευμα στις περιοχές αυτές φαρμακεία καταστήματα τροφίμων και supermarket, πρατήρια καυσίμων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές. Επίσης σήμερα στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, τα μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων. Και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης.

Σε 24ωρη λειτουργία (210-5246515), το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αυτή την ώρα σε Μαλακάσα, προς αποκατάσταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αντιμετωπίστηκε η βλάβη στο Πέραμα, χωρίς ρεύμα περιοχές της Άνδρου μετά από πτώση δέντρου.
Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»…πάγωσε τη νομοθετική εργασία της Βουλής, που αναβάλλεται για αύριο. Η κοινοβουλευτική ατζέντα της Δευτέρας περιελάμβανε συζήτηση στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

 

ΚAIΡΟΣ

Νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις .Η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα