back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07.00

Διαβάστε επίσης

Νέα σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, κατά την ίδια πηγή.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2.921νας άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15.834, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο, ακόμα προσωρινό απολογισμό της AFAD, της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 4.365 τον αριθμό των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές συνεχίζονται υπό το φως προβολέων, με τη συνδρομή στρατιωτών και εθελοντών.

Σε επταήμερο πένθος κήρυξε την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για ιστορική καταστροφή, διευκρινίζοντας παράλληλα πως 45 χώρες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού αλλά και να προσφέρουν βοήθεια στις δύσκολες αυτές ώρες εξέφρασαν η ΠτΔ Κατ.Σακλλαροπουλου και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Μηνύματα συμπαράστασης προς τη γείτονα και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Ελλάδα έστειλε με αεροπλάνο C-130 με ομάδα 21νός πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Στη χώρα μας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ αισθητή βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή.

Ειδικά για την Αττική, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής, στις 11 θα ανοίξουν στις ίδιες περιοχές τα εμπορικά καταστήματα, ενώ δε θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές όπου η κακοκαιρία ήταν εντονότερη. Στις δέκα το πρωί θα λειτουργήσει και σήμερα το δημόσιο.

Για τις 10 το πρωί ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ενώ παράλληλα αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για σήμερα Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στην περιοχή της Αττικής, για προληπτικούς λόγους.

Κανονικά εκτελούνται το δρομολόγια των αστικών λεωφορείων με εξαίρεση αυτό προς αεροδρόμιο που θα ξεκινήσει από τις 11 και έπειτα.

Ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών

Απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, ανω των 3,5 τόνων, στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Ήρθη το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, παραμένει σε ισχύ σε Ραφήνα και Λαύριο. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες και τα μηχανήματα του Δήμου Αθηναίων. Σε 24ωρη λειτουργία ο τετραψήφιος αριθμός επικοινωνίας 1595. Ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι τους, καθώς και άτομα με κινητικές δυσκολίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία “Βοήθεια Στο Σπίτι”, για την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα αιτήματα υποβάλλονται έως τις οκτώ το βράδυ ,στην τηλεφωνική γραμμή: 2103 428745 .

Με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, η κυβέρνηση εισάγει στις 11 το πρωί προς επεξεργασία, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. . Για την ψήφιση της τροπολογίας, αρκούν 151 ψήφοι.

«Ήρθε η ώρα της πολιτικής αλλαγής», τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη «των ανισοτήτων και της αδικίας, των υποκλοπών και της διαφθοράς, της ακρίβειας και της εκτροπής», ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας για να στήσει -όπως είπε -το δικό του καθεστώς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε “μια μελλοντική σύνοδο κορυφής” των “27”, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πηγές κάνουν λόγο για πιθανή άφιξή του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη στην λεγόμενη «ευρωπαϊκή συνοικία» των Βρυξελλών, δηλαδή την περιοχή κοντά στην έδρα της Κομισιόν. Η αστυνομία αναζητά ένοπλους που βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή, ανακοίνωσε τη νύχτα το γραφείο της Εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πηνείας στην Ηλεία από την είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 13 ετών, χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι, είχε υψηλό πυρετό τις τελευταίες ημέρες. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την ανήλικη στο Κέντρο Υγείας του Σιμόπουλου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι καλλιτέχνες από το χώρο του θεάματος. Θα πραγματοποιήσουν οχηματοπορεία σήμερα στις 6 το απόγευμα, από το Άλσος Στρατού στην υπό κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Αύριο Τετάρτη θέατρα και μουσικές σκηνές θα παραμείνουν κλειστά

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική, σήμερα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά για λίγο το απόγευμα αναμένονται χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις. Σταδιακή ύφεση από το απόγευμα . Η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 3 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα